Hlavní obsah

Halle Berryová se brání pomluvám

Novinky, Korzo

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

LOS ANGELES

Oscarová herečka Halle Berryová se bouří proti falešným informacím, které nedávno tvrdily, že si chce pořídit tygra bengálského a ochočit ho. Údajně uvažovala, že ho hodlá chovat v domácím prostředí. Hvězda nového snímku Catwoman však tyto zvěsti popřela a označila je za fámy.

Foto: hrad Kost
Článek

"Jedná se o nechutné pomluvy. Nyní pátrám po tom, kdo je pustil do světa. Nikdy bych doma tygra nechtěla. Nejen kvůli tomu, že dokáží být nebezpeční, ale především proto, že nechci být jednou z těch, kteří takovým zvířatům ubírají právo na život v jim přirozeném prostředí divočiny," uvedla Berryová. 

Nahrála ochráncům přírody

Vyjádřením si naklonila bojovníky na ochranu zvířat, kteří herečku dokonce výslovně pochválili.

"Věříme, že budou paní Berryovou následovat i další lidé, vezmou si z jejího chování příklad a nebudou brát tygry do zajetí," prohlásil Andi Bernat, koordinátor programu Fond pro zvířata.

"Předělávání exotického zvířete na domácího mazlíčka není jen surové a necitelné, ale pro člověka to může být také extrémně nebezpečné. Taková zvířata jsou nevypočitatelná," dodal.

Výsledky amerických statistik jednoznačně potvrzují, že v USA je chováno přes 10 tisíc tygrů. Tento počet je dvojnásobek počtu těchto šelem žijících ve volné přírodě.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám