Hlavní obsah

Gwyneth Paltrowová plní přání zesnulého otce

Novinky, Korzo
LOS ANGELES

Po roce stráveném v černých šatech a truchlením nad otcovou smrtí se jedna z nejnadanějších hollywoodských hereček Gwyneth Paltrowová vrací k tomu, co umí nejlépe. Začíná opět hrát a tentokrát se pouští do role tragické básnířky Sylvie Plathové ve stejnojmenném filmu Sylvia.

Článek

Ať už snímek zvítězí u diváků a kritiky, nebo propadne, má tato role pro Gwyn možná větší význam než oscarový Zamilovaný Shakespeare. Je to totiž postava, v níž si Gwyneth vysnil právě její otec.

"Letos v říjnu to bude rok, co Bruce Paltrow ve svých osmapadesáti zavřel navždy oči. Po necelých deseti měsících se truchlící Gwyneth rozhodla, že uctí otcovu památku rolí Sylvie. Tím také hodlá uzavřít jednu životní zdrcující kapitolu. Smířit se se smrtí milovaného otce pro ni nebylo vůbec snadné. Možná také proto, že měla k otci blízko také provázaností jejich profesí," prozradila hereččina blízká přítelkyně.

Otec dceru zbožňoval

Bruce pracoval mnoho let jako významný režisér a producent. Gwyneth pod jeho vedením zabodovala například ve filmu Duety. Její otec byl na ni ale opravdu hrdý od doby, kdy jí Americká filmová akademie udělila Oscara za roli v Zamilovaném Shakespearovi.

"Bruce tehdy začal ve svých představách rýsovat kariéru své milované dcery v barevných tónech. Snil právě také o roli Sylvie a vždy tvrdil, že Gwyneth je jednou z nejnadanějších hereček současnosti, která je schopna zahrát jakoukoli roli. Když Paltrowová velmi dobře uspěla nejen ve filmech, ale také v divadelních rolích, které jí vynesly několik prestižních světových cen, bylo jasno. Otec nebyl daleko od pravdy," míní přítelkyně. Slova hereččiny kamarádky potvrzují také někteří její kolegové: "Víte, ona tu roli musí zahrát. Už proto, že otec považoval roli Sylvie za průlom v její kariéře."

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám