Hlavní obsah

Gorilího samce z klidu nevyvedl ani jeho mladší bratr uličník

Novinky, tcs

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

S mladšími sourozenci je to někdy těžké. Ví to moc dobře i šestnáctiletý gorilí samec Kipenzi ze zoologické zahrady v dánském městečku Givskud. Jeho o deset let mladší sourozenec Yeba se ho marně pokoušel vyprovokovat ke hře nebo přátelskému souboji, Kipenziova reakce však byla více než flegmatická.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMENTÁŘE: Gorila si chtěla hrát se starším bratrem, ten s ní měl svatou trpělivostVideo: Reuters

 
Článek

Gorilí samec Kipenzi má s mladšími členy své tlupy spoustu trpělivosti. Dokazuje to i video, které dánská zoologická zahrada pořídila 17. ledna a tento týden ho zveřejnila agentura Reuters.

Šestiletý Yeba se na nahrávce usilovně snaží vyvolat alespoň nějakou reakci u svého staršího bratra – marně. Kipenzi celou situaci zvládá se stoickým klidem.

Podle vyjádření zoo je starší z bratrů velmi klidný a jemný a často si hraje o samotě. Yeba je naopak velmi energický a vyhledává hry s ostatními. Tentokrát však neuspěl, ani když na Kipenziho házel podestýlku.

Chov goril nížinných (lat. gorilla gorilla gorilla) v dánské zoo je součástí evropského programu chovu goril, který sdružuje 355 goril v 55 zoologických zahradách včetně té pražské a královédvorské.

Reklama

Výběr článků

Načítám