Hlavní obsah

Golfista odpaloval z jezírka, pokousal ho krokodýl

Golf je považovaný za poklidný, relaxační sport, kde největší riziko představuje zásah zbloudilým míčkem. Pokud se ovšem v jezírku na jedenácté jamce nezabydlí krokodýl. Přesně to se totiž stalo na golfovém hřišti v australském turistickém středisku Port Douglas, kde sedmdesátiletý golfista úderem míčku krokodýla vyrušil – a skončil s prokousnutou nohou.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMENTÁŘE: Golfistu pokousal na hřišti krokodýlVideo: Reuters

 
Článek

Neštěstí se stalo v pondělí. Podle místních zdrojů šlo o 1,2 metru dlouhého slanovodního krokodýla, kteří jsou v Austrálii chránění. Místní ochránci přírody se ho proto pokusí opatrně odchytit a přestěhovat na jiné místo, kde ho nebudou obtěžovat golfové míčky.

„Neviděl jsem, jak se nahřívá na kraji jezírka, a prošel jsem přímo kolem něho. Dostal mě na zpáteční cestě. Chňapnul mě a zmizel ve vodě,“ citovala agentura Reuters pokousaného Johna Lahiffa.

Pokousaný muž byl ve stabilizovaném stavu převezen do nemocnice, informovala agentura AP. Kousnutí ho nevystrašilo, ke golfu se hodlá vrátit ihned, jakmile to bude možné.

Krokodýli dorůstají až šestimetrové délky. Od roku 1971, kdy začali být v Austrálii chráněni zákonem, se tam jejich počet výrazně zvýšil.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám