Hlavní obsah

Gérard Depardieu a Catherine Deneuveová čelí výslechu

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

PAŘÍŽ

K výslechu kvůli svým kontaktům s uprchlým alžírským multimilionářem Rafíkem Chalífou (38), jehož pařížská policie obvinila ze zpronevěry, je předvolán slavný francouzský herec Gérard Depardieu. Do aféry je zapletena i další velká francouzská filmová hvězda Catherine Deneuveová.

Foto: Josef Zajíc

Ostrava 29.10.2017 Podzimní RUNDÁL 2017 Přespolní běh v Bělském lese.

Článek

Chalífa se rád pohyboval ve společnosti celebrit, než se jeho podnikatelské impérium za podezřelých okolností zhroutilo. Když uprchl, vyvstaly pochyby, odkud se vlastně vzalo jeho jmění a kam se peníze poděly, když jeho firmy zkrachovaly a 14 tisíc lidí zůstalo bez práce.

Mezi podniky, jež multimilionář vlastnil, byla letecká společnost, cateringová firma, banka a dvě televizní stanice.

Spoluzakladatelé klubu

Depardieu byl hostem několika recepcí, které multimilionář pořádal, a podnikatele se zastával tvrzeními, že jmění pochází z obchodování s mocnými alžírskými generály. Depardieu též údajně používal Chalífovo soukromé letadlo k cestám do Marseille a New Yorku. A před třemi lety spolu založili ragbyový klub v Bégles.

Deneuveovou již policie vyslýchala, a to kvůli částce 50 tisíc eur (asi 1,5 miliónu Kč) od Chalífy v roce 2003, kdy propagovala jeho TV kanál v Paříži. Zahájení vysílání ozdobili přítomností i Sting, Naomi Campbellová, Melanie Griffithová a Pamela Andersonová.

Chalífa byl léta vývěsním štítem tržního hospodářství v Alžírsku. Podnikání založil na dobré pověsti otce, bývalého ministra. Nekalé obchodní praktiky z něj však učinily psance. V srpnu 2003 na něj vydal Interpol Alžírska mezinárodní zatykač s varováním, že by "mohl být nebezpečný". Zřejmě žije v Británii. Ta však s Alžírskem nemá smlouvu o vydávání.

Reklama

Související články

Gérard Depardieu havaroval, zlomil si nohu

Francouzský herec Gérard Depardieu v pondělí dopoledne havaroval na svém skútru. Musel být hospitalizován v pařížské nemocnici s dvojitou frakturou dolní...

Depardieu bude natáčet v lázních

Francouzská filmová hvězda Gerard Depardieu bude v lednu natáčet film v Karlových Varech. V americkém snímku Poslední dovolená bude představovat hoteliéra,...

Výběr článků

Načítám