Hlavní obsah

Fitness trenér žaluje o miliony ženu kvůli polibku. Prý dostal opar

Novinky, tcs

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Nezvyklý případ řeší v těchto dnech londýnský soud. Pětačtyřicetiletý fitness trenér Martin Ashley Conway žaluje Joannu Lovelaceovou kvůli tomu, že se minulý rok na schůzce políbili. Conway tvrdí, od ženy chytil opar, následkem čehož mimo jiné utrpěl psychické trauma. Po ženě požaduje 138 tisíc liber (3,99 milionů korun). Informoval o tom deník Daily Mail.

Foto: Profimedia.cz

Ilustrační foto

Článek

Před soudem Conway prohlásil, že onemocnění herpes simplex virem, který způsobuje doživotní infekci a kterým dle odhadů trpí až sedm z deseti Britů, mu způsobilo hluboké psychické trauma a poškodilo jeho soukromý i profesionální život.

Před soud se případ dostal tento týden, schůzka se však odehrála už loni v červenci. Conway se s Joannou Lovelaceovou poznal přes seznamkovou aplikaci Meetup.com a domluvili se, že se sejdou.

Martin Ashley Conway

Jak přesně rande skončilo, není jasné, avšak Conway uvedl, že už na schůzce ho Lovelaceová líbala. A v tom vidí kámen úrazu. Krátce po schůzce dostal horečku a v ústech se mu objevily vřídky. Podle svých slov musel být převezen do nemocnice poté, co dostal panický záchvat.

Muž pracující jako fitness trenér požaduje po Lovelaceové 135 tisíc liber. V žalobě uvádí, že žena „měla morální, etickou i právní povinnost“ varovat ho před riziky, kterým byl líbáním vystaven. „Byl jsem políben předtím, než jsem byl o oparu informován,“ dodal Conway.

Případ s necudnými prvky

Joanna Lovelaceová prostřednictvím svých právních zástupců označila žádost o kompenzaci za „frivolní a trapnou“ a uvedla, že je tato žaloba odsouzena k neúspěchu. Soudce ovšem uvedl, že Conway požaduje velice významnou částku, a proto musí být případ brán s veškerou vážností.

Hlasité kokrhání už nevydržel a opeřence bez milosti zabil. Případ míří k soudu

Koktejl

„Tohle je veřejný soud a tenhle případ naneštěstí má některé necudné prvky. Nechci, aby se z toho stala senzace, ale řádný civilní případ,“ varoval soudce.

Zamítl nicméně žádost Lovelaceové, aby se s ohledem na její soukromí projednávala neveřejně. Projednání bude veřejné, protože by jinak dle soudce došlo k nepřípustné cenzuře.

Předeslal zároveň, co Conway musí před soudem dokázat. „Případ je o tom, zda skutečně virus máte, zda ho má ona a zda vás nakazila. Mohl to být klidně kdokoliv jiný,“ sdělil soudce trenérovi. „Je to váš požadavek a vy ho musíte dokázat,“ dodal.

V procesu tedy Conway bude muset nade vší pochybnost dokázat, že právě polibky Lovelaceové způsobily, že dostal opar. Ve hře jsou miliony.

Reklama

Výběr článků

Načítám