Hlavní obsah

Firma v Chile omylem poslala zaměstnanci třistakrát vyšší výplatu. Ten se vypařil

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Za chyby se platí. Své o tom ví mzdové oddělení chilského výrobce mražených potravin CIAL Alimentos, které jednomu ze svých zaměstnanců omylem poslalo mnohonásobně vyšší výplatu a od té doby o něm firma neslyšela. Dotyčnému vyplatila namísto běžných 500 tisíc chilských pesos (zhruba 13 tisíc korun) 165 398 851 pesos (přes 4,2 milionu korun).

Foto: Profimedia.cz

Ilustrační foto.

Článek

Podle chilského deníku Diario Financiero se 30. května osoba ze mzdového oddělení ve společnosti obrátila na jednoho z manažerů s tím, že při vyplácení měsíčních odměn zaměstnancům došlo k chybě.

Vedení CIAL Alimentos následně potvrdilo, že jednomu ze zaměstnanců byla omylem zaslána téměř třistakrát vyšší výplata.

Firma zaměstnance o chybě informovala a oznámila mu, že peníze vyplacené navíc bude muset vrátit. Pracovník sice souhlasil, peníze zpět ovšem nezaslal a záhy se svým zaměstnavatelem přestal komunikovat.

Objednal si kuchyňskou linku z druhé ruky, uvnitř našel skoro čtyři miliony

Koktejl

Brzy poté navíc přes advokátní kancelář podal výpověď a následně s miliony na bankovním účtu beze stopy zmizel. Chilskému výrobci mražených potravin tak nezbývá nic jiného než peníze zkusit získat zpět právní cestou.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám