Hlavní obsah

Film se líbil? Tak si kupte ještě Barbie rakev. Vydělat chtějí i pohřebáci v Salvadoru

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Ahuachapán

Barbie mánie, vyvolaná uvedením stejnojmenného hollywoodského trháku do světových kin, nebere konce. Začíná navíc sahat až k samotné hranici onoho světa. Pohřební ústav ve středoamerickém Salvadoru začal nabízet růžové rakve s výstelkami vyvedenými v motivech slavné panenky.

Foto: Profimedia.cz

Barbie

Článek

Celokovové barbie rakve růžové barvy podle sobotní zprávy agentury AP začal nabízet pohřební ústav Alfa a Omega ve městě Ahuachapán poblíž hranic s Guatemalou.

Cíl je jasný – demonstrovat svou vášeň pro panenku Barbie a s ní spojenou popkulturu až do své smrti a také po ní.

Majitel pohřebního ústavu Isaac Villegas v pátek agentuře AP řekl, že již před červencovou premiérou filmu Barbie nabízel růžové rakve. Šílenství, které zachvátilo Latinskou Ameriku po uvedení snímku do kin, ho však přesvědčilo, aby přitvrdil. Vyzdobil proto látkové obložení rakví obrázky panenky od Mattela.

Rakev pro šťastného příbuzného

„Řekl jsem jsem si, že na ten trend musíme naskočit, a byl to úspěch,“ pochvaluje si Villegas. Barbie rakví prodal už deset. To ale ještě neznamená, že by již deset nebožtíků prodělalo barbie pohřeb. Mnoho lidí si v Salvadoru pohřeb i s rakví předplácí.

Villegas uvedl, že ještě před rokem dávaly rodiny přednost tradičním rakvím v barvách – hnědé, černé, bílé nebo šedé. Ale před rokem prodal svou první růžovou rakev rodině, která chtěla svého velmi šťastného příbuzného pohřbít v rakvi šťastnější barvy.

Hnusný obrázek výměnou za citlivá data. Armáda varuje před aplikací těžící z popularity Barbie

Domácí

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám