Hlavní obsah

Farmář způsobil dopravní kolaps, na kombajnu jel navštívit kamaráda

Novinky, jky

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Německý farmář se rozhodl, že pojede navštívit svého známého. Nelenil tedy, sednul do kabiny svého kombajnu a vydal se na bezmála 300 kilometrů dlouhou cestu. Na silnicích však způsobil neuvěřitelný chaos, který ukončila až policie.

Foto: Profimedia.cz

Kombajn patří na pole, na silnici ho řidiči příliš nevítají.

Článek

Osmadvacetiletý Arnold Gerber z Altenkirchenu se vydal večer na celonoční cestu. Doufal, že když pojede v noci, tak se vyhne zácpám, ale nedošlo mu, že jeho kombajn by je mohl způsobit.

Na svůj dlouhý výlet sice vyjel v noci, ale i tak se za ním postupně vytvořila osm kilometrů dlouhá kolona. Řidiče neobvyklého účastníka dopravního provozu policisté na jeho cestě zastavili a udělili mu pokutu za pomalou jízdu. Maximální rychlost, kterou dokázal řidič z kombajnu dostat, byla přibližně 24km/h.

"Jel jsem kombajnem, jelikož jsem nikdy neměl řidičský průkaz na auto, mám ho jen na traktor a další zemědělské stroje. Netušil jsem, že dělám něco špatně. Mám kamaráda, který bydlí daleko. Když se mě zeptal, jestli nechci přijet, tak jsem vzal kombajn a jel jsem. Po silnici s ním jezdím už léta, vím, že je to pomalé vozidlo, ale říkal jsem si, že v noci se vyhnu většímu počtu aut. Mýlil jsem se," uvedl Gerber.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám