Hlavní obsah

Farmář bude milionářem, našel na ranči kostry dinosaurů

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Montana

Farmář z amerického státu Montana se stane milionářem po nálezu fosílií starých 70 miliónů let. Jde o vzácné kostry Tyrannosaura rexe a Triceratopse.

Foto: Juan Medina, Reuters

Ilustrační foto

Článek

Samotná kostra T-rexe má hodnotu v přepočtu přibližně 42 miliónů korun. Cena za druhou fosílii se odhaduje kolem 17 miliónů korun. Nález je důležitý hlavně v případě Tyrannosaura rexe. Takto zachovalých koster se našlo po celém světě jen 20 kusů. O nálezu informoval britský Daily Mail.

Fosílie Triceratopse měří 8 metrů a zachováno je 70 procent z původních kostí. Druhý dinosaurus měří 11,5 metru a zůstalo kolem 40 procent kostí. Objev je zajímavý také díky faktu, že oba nálezy byly učiněny jen několik kilometrů od sebe.

Tyrannosaurus „Russel”, jak byl pojmenován, a Triceratops zemřeli v místě, kde se nyní nachází rozlehlý ranč u Hell Creek ve státě Montana. V současné době jsou jejich ostatky připravovány na aukci, která proběhne letos v prosinci. Tom Lindgren z Bonhamské aukční síně řekl: „Tito dinosauři jsou velice vzácní, velice působiví a velice cenní.”

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám