Hlavní obsah

Exmanželé se po letech odloučení sešli v pečovatelském domě. Chvíli jim trvalo, než se poznali

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Edinburgh

Stan a Nancy z Edinburghu se vzali již v roce 1957, ale v důsledku nepřízně osudu jejich manželství nevydrželo. Po třicetiletém odloučení se však znovu setkali v pečovatelském domě pro seniory. Sice jim chvíli trvalo, než se poznali, ale pak si hned domluvili rande.

Foto: Profimedia.cz

Ilustrační foto

Článek

Dnes jedenadevadesátiletý Stan a šestaosmdesátiletá Nancy se v roce 1957 vzali navzdory nesouhlasu rodičů. A manželství jim vydrželo poměrně dlouho. Jenže lehce po padesátce Nancy postihly vážné zdravotní komplikace, kdy musela mimo jiné na operaci kvůli krvácení do mozku, a ty měly ve výsledku značný vliv na jejich vztah.

Nakonec se tedy rozešli. Nancy si již žádného muže hledat nechtěla, zatímco Stan se kolem sedmdesátky seznámil s další ženou, která se pak stala i jakousi „druhou matkou“ jeho tří dětí.

Po osmdesátce se však u Stana i Nancy začaly objevovat příznaky demence a postupně přestali být schopni se o sebe postarat sami. Jejich dcera Karen tedy umístila maminku do pečovatelského domu. Mezitím se i v důsledku nebezpečného pádu situace zhoršila i u Stana, a tak jej Karen přesunula do stejného zařízení.

@sarahashleighflorals

They both have dementia and have ended up in the same care home after 30 years apart 💔 we were so worried how this would go! It's so good to see them be friends again. Grandad still asks for his sweetheart back home and she is still very much a part of the family, she misses him a lot. Love might not be the same kind of love forever, it is a shape shifter 💖 but it never leaves 🥹 Video is filmed by my wonderful mum (their daughter) for anyone confused! #dementia #alzheimer #romanempire #Scottish #dementia #alzheimer #romanempire #Scottish

♬ original sound - Flower Preservation

Když se bývalí manželé po třiceti letech znovu setkali, vzhledem k věku a diagnóze jim to chvíli trvalo, ale nakonec se poznali. „Znám ten obličej, už jsem ho tu párkrát viděl, ale nedokázal jsem ho správně zařadit,“ řekl Stan při prvním společném setkání s Nancy a jejich dcerou Karen.

Nancy pak Stanovi vysekla poklonu, že na svůj věk vypadá dobře, a hned mu navrhla, že by si někdy mohli vyjít třeba na čaj nebo kávu. Stan coby pravý gentleman bez váhání souhlasil.

A podle Karen i její dcery Sarah to nebyla jen tak nějaká slova do větru. Oba bývalí manželé spolu od té doby skutečně rádi tráví čas a stýkají se. „Babička ho pořád hledá, i když je jen kousek vedle. Jejich manželství netrvalo věčně, ale jsou jasným důkazem, že láska sice není pořád stejná, ale nikdy neumírá,“ řekla webu Daily Mail vnučka Sarah.

Záběry z prvního setkání po třiceti letech končí tím, že Nancy klade Stanovi na srdce, aby na sebe dával pozor, a pak mu vlepí pusu. Karen se mezitím omluví a se záminkou, že do pokoje přinese nějaké další židle, vyběhne ven skrýt slzy.

Dali se znovu dohromady po 75 letech. Chtějí spolu být už navždy

Koktejl

Výběr článků

Načítám