Hlavní obsah

Eliška Balzerová se smířila se slávou

Novinky, Korzo

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

PRAHA

Herečka Eliška Balzerová se prosadila nejen jako ortopédka Alžběta Čeňková z Nemocnice na kraji města, ale také v desítkách dalších televizních a především divadelních rolí. S kolegou Tomášem Töpferem zachránila zdevastovanou budovu Divadla na Fidlovačce v Nuslích a divadlo jí teď dalo dárek k jejím nadcházejícím pětapadesátinám.

Foto: Marcela K.

Koncert The Glass Onion se loni těšil velkému zájmu

Článek

Po úspěšném uvedení hry Johna Patricka Podivná paní Savageová, v níž ztvárnila hlavní roli, je to volné pokračování s názvem Paní S. v rozpacích, která měla premiéru na Broadwayi v 50. letech a je dodnes na repertoáru světových divadelních scén.

"V této hře se moje hrdinka ocitne v úplně jiné situaci. Není už bohatá, zchudla. A zprvu si v této situaci neví rady. Ale dokáže žít, i když je úplně na dně. Ocitne se v blázinci a zjistí, že tento ústav je posledním útočištěm, kde člověk může být šťastný. Z této role, která je vlastně dárkem divadla k mému jubileu, mám velkou radost," řekla Eliška Balzerová. 

Hraní ji baví stále více

Herečka absolvovala  brněnskou JAMU. Svou dráhu započala v Národním divadle a poté prožila dvacet let ve Vinohradském divadle. Divadlo je pro ni stále velkým dobrodružstvím. Má radost, že se podařilo vytvořit novou soukromou scénu, která je stále plná diváků.

"Bála jsem se, že se na stará kolena divadla přejím. Ale naopak, baví mě čím dál víc stát na jevišti, zvlášť dostávám-li takové divadelní lahůdky, jako je postava paní Savageové," podotkla s úsměvem.

Při natáčeni první části Nemocnice na kraji města, bylo Elišce Balzerové pětadvacet let. Natáčení Nemocnice po dvaceti letech už její život nikterak neovlivnilo.  

Z dcery má radost

"Protože jsme soukromé divadlo, tak jsme se domluvili, že budu rok natáčet nový seriál v televizi. Nebyly s tím žádné problémy jako dřív, kdy jsem se musela z divadelních aktivit omlouvat. A s popularitou Alžběty Čeňkové jsem se rychle vyrovnala. Seriál mi život nijak nezměnil. Určitou slávu jsem od mládí měla a vyrovnala jsem se s ní," tvrdí herečka, která žije už více než třicet let ve spokojeném manželství.

S manželem vychovala dvě děti. Skandály ke svému životu nikdy nepotřebovala. "Jsem spokojená se svým rodinným životem. Teď mi zvlášť dělá radost jednadvacetiletá dcera, která studuje dějiny divadla ve Finsku a má velký smysl pro humor. Je to celý tatínek. Zjevem i povahou," uzavřela. 

Reklama

Související témata:

Související články

Herecké proměny Elišky Balzerové

Elišku Balzerovou mají diváci zaškatulkovanou jako doktorku Alžbětu Čeňkovou ze seriálu Nemocnice na kraji města, ale ona je především výborná divadelní...

Výběr článků

Načítám