Hlavní obsah

Dvouletý génius umí číst a na mapě rozezná všechny státy světa

Novinky, tes
Royston

Rodiče dvouletého Sherwyna Sarabiho se mohou chlubit tím, že mají doma malého génia. Chlapec umí číst, používat iPad a na mapě dokáže rozeznat všechny státy světa. Díky svému talentu se už ocitl v hledáčku odborníků a dětských psychologů. Informuje o tom Chronicle Online.

BEZ KOMENTÁŘE: Dvouletý génius umí prý na glóbusu najít všechny státy světa

 
Článek

Malý génius z Roystonu ve Velké Británii, kterému budou letos v září tři roky, má ale podle rodičů daleko více zálib. Počítá do 200, zajímá se o sopky a hvězdy a dokonce prý umí popsat všechny lidské orgány a vysvětlit jejich funkce.

Své první slovo údajně vyslovil, když mu byl teprve měsíc. A v jednom a půl roce uměl popsat všechny geometrické tvary a obrazce.

„Nejprve jsme si mysleli, že je to normální chování. Když jsme jednoho dne byli v ordinaci rodinného lékaře, podíval se na mapu na zdi a začal vyjmenovávat státy, které rozpoznal,“ řekla serveru Chronicle Online Sherwynova matka, bývalá učitelka, Amanda Sarabiová. „Doktor tím byl naprosto unesen, nikdy předtím prý nic takového neviděl,“ dodala.

O neuvěřitelném nadání hovoří v případě malého chlapce i další oslovení dětští psychologové, včetně poradců z Menzy, organizace pro nadprůměrně nadané. Podle nich ale čeká chlapce i jeho rodiče ještě složitá a dlouhá cesta, na níž bude malý génius potřebovat hlavně podporu svého okolí.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám