Hlavní obsah

Dvojníka Rosse z Přátel odsoudili za krádež a za to, že se vydával za někoho jiného

Novinky, tcs

O takovou pozornost jistě nestál a nebýt toho, že na záznamu bezpečnostních kamer vypadal jako postava z legendárního seriálu Přátelé, asi by se mu jí ani nedostalo. Ve čtvrtek byl šestatřicetiletý Abudlah Husseini, který všem na internetu připomínal Rosse, odsouzen na devět měsíců.

Foto: Twitter David Schwimmer, Twitter Lancashire Police

Herec David Schwimmer (vlevo) vtipně odpověděl britským policistům.

Článek

Nahrávkou zloděje piva, kterou zveřejnila blackpoolská policie loni v říjnu se bavil celý internet. Video zhlédlo přes 11 milionů lidí a zareagoval na něj i sám představitel role Rosse David Schwimmer.

O pár týdnů později byl zloděj zatčen. Ukázalo se, že pivo nekradl, pokusil se ale za něj zaplatit kreditní kartou, kterou odcizil. Z cizích peněz následně utrácel ještě v několika obchodech.

Foto: Blackpool Police

Odsouzený Abdulah Husseini ve skutečnosti Rossovi příliš podobný není.

Když ve čtvrtek padl rozsudek, nebylo to jen za krádež. Ironií osudu byl muž shledán vinným i ve čtyřech případech podvodu, kdy předstíral, že je někdo jiný.

Soudkyně Sara Doddová Husseiniho označila za muže s „otřesnou kriminální minulostí“ a „notorického zloděje“. Od roku 2008 byl dvaatřicetkrát odsouzen za celkem 60 trestných činů, 27 z nich byly krádeže.

Reklama

Výběr článků

Načítám