Hlavní obsah

Duchapřítomní holiči v USA zachránili holčičku, která běžela do rušné křižovatky

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Duchapřítomnost i rychlé nohy předvedli dva holiči z East Hartfordu v americkém státě Connecticut, kteří na poslední chvíli zabránili malé holčičce vběhnout do rušné křižovatky. Příhodu, jež měla díky nim dobrý konec, zachytila pouliční kamera.

Foto: Profimedia.cz

Ilustrační foto

Článek

Zveřejněné záběry pocházejí z konce dubna. Zachycují malé dítě, jak běží po vozovce, a pak holičství, kde se zaměstnanci právě věnují zákazníkům.

Jeden z holičů skrz okno zaregistroval běžící malou dívku bez doprovodu, jež po silnici mířila směrem k rušné křižovatce. Když nezastavovala, nechali Osvaldo Lugo a Rafael Santana své zákazníky v křesle a vyrazili za ní.

„Nechtěl jsem se jen dívat, musel jsem jednat. Utíkal jsem za dívkou a díky bohu jsme to stihli,“ vylíčil kritické okamžiky Osvaldo Lugo pro server NBC Connecticut. Za pár vteřin, co holiči běželi za dítětem - věk server nespecifikuje -, projelo křižovatkou nejméně šest vozidel.

„Ještě deset kroků a srazil by ji náklaďák,“ doplnil Rafael Santana. „Běžela sama do jedné z nejrušnějších ulic v East Hartfordu. Zapracoval instinkt táty. Jsem taky otec,“ dodal.

Byl to Lugo, kdo holčičku u přechodu pro chodce nakonec jako první dostihl a vzal do náručí. „Když jsem ji popadl, jediné, co jsem viděl, byla nevinnost. Volala ‚mami, mami, mami‘,“ řekl zachránce.

Ten společně se Santanou pak vystrašenou matku našel na nedaleké autobusové zastávce.

„Máma na vteřinu ztratila přehled. Stává se to. Mně se to taky stalo,“ poznamenal Lugo. Žena byla pode něj šokovaná, ale zároveň šťastná a vděčná, že má dítě zpátky.

Holčička předtím prošla zřejmě kolem zadní části holičství, kam matka od zastávky neviděla, přičemž netušila, kterým směrem se dítě ztratilo. Až když běželo nazpět podél přední strany budovy, všimli si dívky holiči.

Čin holičů ocenila i policie. „Jejich rychlý zásah zachránil batole, které uteklo matce a pohybovalo se směrem k hlavní ulici. Díky nim se podařilo odvrátit možnou tragédii. Jsme nesmírně vděční za tyto hrdiny mezi námi,“ uvedlo velitelství místní policie na Facebooku.

Kontejner rozdrtil osobní auto, v němž seděla žena a dvě děti. Všichni přežili

Koktejl

Výběr článků

Načítám