Hlavní obsah

Druh herečky Trintignantové v Litvě obviněn z její vraždy

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

VILNIUS

Litevská prokuratura v pátek přehodnotila předmět obvinění Bertranda Cantata z "neúmyslného těžkého ublížení na zdraví s následkem smrti" na "vraždu". Zpěvák rockové skupiny Noir Désir je podezřelý z toho, že své přítelkyni herečce Marie Trintignantové způsobil poranění hlavy, na jehož následky před týdnem zemřela, píše zpravodajský server Yahoo.

Foto: Ondřej Smolka

Plakát koncertu

Článek

Devětatřicetiletý Bertrand Cantat byl ve Vilniusu dosud v prozatímní čtrnáctidenní vazbě. Tu dnes litevská prokuratura prodloužila na dvouměsíční, do 14. října.

 Francouzská strana se snažila o jeho vydání do Francie, ale litevská prokuratura tuto žádost odmítla s tím, že zločin se stal v Litvě a bude tam tedy i souzen. Tiskový mluvčí litevské prokuratury Vidmantas Putelis deníku Le Figaro řekl, že měla Francie jednat dříve. "Francouzská justice měla reagovat rychleji. Za současného stavu věcí nemůže být Cantat vydán dřív, než v Litvě proběhne soudní proces."

Putelis navíc zdůraznil, že na rozdíl od Litvy Francie ani nepodepsala evropskou konvenci o vydávání zločinců, což zmíněnou proceduru nijak neusnadňuje. Francie teď prý musí vyargumentovat svoji žádost. "Musíme také zjistit, zda se justice obou našich zemí shodnou na předmětu obžaloby," vysvětlil mluvčí litevské prokuratury.

Bertrand Cantat, jeho blízcí i rodina Trintignantových si přejí, aby byl podezřelý převezen do vlasti co nejdříve. Francouzská prokuratura čeká na výsledky vyšetřování v Litvě, aby mohla na zpěváka vydat zatykač.

Trintignantová ve středu pohřbena na Pere Lachaise

Marie Trintignantová zemřela po několikadenním komatu v pátek 1. srpna na následky silného krvácení do mozku, které jí pravděpodobně během silné hádky způsobil právě Bertrand Cantat. Ten přiznal hádku i to, že svoji partnerku uhodil, ale kategoricky odmítl označit svůj čin za úmyslný zločin. Pitva jednačtyřicetileté herečky ukázala, že utrpěla silné rány do obličeje a jeho okolí.

V Litvě natáčela Trintignantová v režii své matky Nadine televizní film Colette. Bertrand Cantat byl na natáčení s ní. Pár se pohádal po dotočné a pravděpodobným předmětem sporu byla zpěvákova žárlivost.

Matka čtyř dětí (17letého Romana, 11letého Paula, 7letého Leona a 5letého Julese) byla ve středu pohřbena za přítomnosti své rodiny, hereckých kolegů, politiků i prostých občanů na slavném pařížském hřbitově Pere Lachaise.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám