Hlavní obsah

Dron zachytil stan postavený na extrémně nebezpečném místě

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Postavit si stan na opuštěném místě s krásným výhledem je záměrem nejednoho táborníka. Ti v anglickém Cornwallu, kteří si postavili stan na velmi nepřístupném místě přímo nad devadesátimetrovým útesem, ovšem opomněli, že místo by pokud možno mělo být i bezpečné.

Foto: Profimedia.cz

Pobřeží v anglickém Cornwallu, ilustrační foto.

Článek

Stan na velmi neobvyklém místě zachytil pomocí dronu Jamie Turnbull, který fotografii následně sdílel na facebookové stránce s názvem Perrans Above.

„Extrémní kempování. Míst je nedostatek, ale tohle je extrém. Najdete na fotce stan?” ptá se autor u popisu fotografie.

Místo, kde se stan nachází, se nazývá Cligga Head a nachází se nedaleko přímořského letoviska Perranporth. Jedná se o komplex útesů, kde se v posledních letech několikrát sesunula půda.

S ohledem na množství podobných incidentů v posledních měsících britská pobřežní stráž varuje, aby se lidé k útesům příliš nepřibližovali, neboť jim hrozí zřícení. Zdejší útesy jsou velmi drobivé.

Deník Daily Mail připomíná incident ze začátku týdne, kdy byli dva turisté spařeni, jak se nahýbají z 36metrového útesu křídových útvarů s názvem Old Harry Rocks, nacházejících se na poloostrově Isle of Purbeck v hrabství Dorset.

Reklama

Výběr článků

Načítám