Hlavní obsah

Drogy ukrývala matka pod dvouletou dcerou

Novinky, nčs

Některé techniky drogových dealerů a pašeráků jsou velmi pokročilé a pro policii těžko odhalitelné. Třicetiletá žena na Novém Zélandu například vezla drogy v autě pod svojí dvouletou dcerou.

Foto: Profimedia.cz

Ilustrační foto

Článek

Policisté z novozélandského města Napier objevili minulý týden zásilku obsahující kromě metamfetaminu také 100 tablet LSD, zbraň s municí a 2500 novozélandských dolarů v hotovosti (37 tisíc korun).

Na zásilce seděla dvouletá dcera řidičky, u které později při domovní prohlídce objevili policisté další stovky tisíc v hotovosti, marihuanu, elektronické váhy a malé pytlíčky, ve kterých žena drogy zřejmě prodávala.

Žena, která nejspíš spoléhala na to, že policisté by matku s malým dítětem jen stěží podezřívali z obchodu s drogami, nemusí být podle tamního policejního oddělení ojedinělým případem.

Chtěl prodávat marihuanové koláčky, soud mu udělil neobyčejný trest

Koktejl

„Ve snaze ukrýt drogy neváhají používat malé děti, a přitom vůbec nemají obavy o jejich bezpečnost,” říká Dave de Lange, vedoucí oddělení, které bojuje s organizovaným zločinem.

Proti dotyčné třicetileté ženě bylo vzneseno několik obvinění včetně držení a distribuce drog a čeká na rozhodnutí soudu.

Reklama

Výběr článků

Načítám