Hlavní obsah

Cestující v návalu vzteku stiskl ve vlaku nouzové tlačítko. Pozdě zjistil, že na toaletě chybí papír

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Šestadvacetiletý muž neudržel nervy na uzdě, když si tento týden ve vlaku mířícím do německých Cách odskočil na záchod a až na poslední chvíli zjistil, že v ní chybí toaletní papír. V návalu vzteku proto stiskl nouzové tlačítko, a to opakovaně, takže v krizovém centru společnosti Deutsche Bahn to zvonilo jako o závod.

Foto: Profimedia.cz

Ilustrační foto

Článek

Dispečeři ihned vyrozuměli policii, která vyslala na hlavní nádraží v Cáchách hlídku s tím, že v regionálním rychlíku přijíždějícím do města někdo vysílá nouzový signál. Policisté si původce tísňové signalizace „vyzvedli“, a když se dozvěděli důvod, nechtěli věřit svým uším.

Rozrušený pasažér nic neskrýval. Nejenže na toaletě chyběl papír, ale netekla ani voda a záchod byl prý celkově dosti špinavý, argumentoval podle deníku Kölner Stadt-Anzeiger.

Policisté muži vysvětlili, že neutěšený stav vlakové toalety nemůže být důvodem k využití tísňové signalizace. Tímto poučením ale případ neskončil.

Vyšetřovatelé sepsali s cestujícím protokol a sdělili mu obvinění ze zneužití systému tísňového volání. Provinilec proto musí počítat s pokutou, přičemž příslušný paragraf trestního zákona nevylučuje ani jednoletý trest vězení.

Curyšské letiště bude počítat návštěvníky toalet a měřit dobu jejich pobytu. V zájmu udržování čistoty

Koktejl

Reklama

Výběr článků

Načítám