Hlavní obsah

Drama v Indii. Mezi poutníky se převrhla 36 metrů vysoká svatyně

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Bengalúr

Dramatické scény se odehrávaly začátkem měsíce na předměstí jihoindického Bengalúru během hinduistického procesí k chrámu Huskur Madduramma. Součástí průvodu byl alegorický vůz znázorňující 36 metrů vysoký monument ve tvaru pagody a ten se v kritickou chvíli převrhl.

Šestatřicet metrů vysoká svatyně se při náboženském procesí v Indii zřítila na věřícíVideo: AP

 
Článek

Ačkoli dřevěné dílo na kolečkách, tažené voly a traktory, dopadlo mezi poutníky, nikdo nebyl zraněn, ujistily úřady podle deníku The Hindustan Times. Procesí se zúčastnily tisíce lidí z 15 okolních obcí.

Podle nejmenovaného úředníka byl vůz pečlivě vyvážený ve všech směrech, jeho stabilitu navíc při přesunu zajišťovali lidé s pomocí lan.

„Zpočátku běželo vše hladce, ale problémy nastaly, když trasa přešla ze zpevněné komunikace na hrbolatou polní cestu. K incidentu došlo ve chvíli, kdy jedno z kol sjelo z asfaltu a zabořilo se do měkké půdy,“ popsal událost představitel místní správy.

Nazdobený monument, v němž byly uloženy obětiny, se nejprve naklonil a krátce nato se nekontrolovaně zřítil na prašnou zem. Jen těsně přitom minul elektrické vedení. Poutníci včas odhadli místo jeho dopadu a stačili uprchnout do bezpečí.

„Stěží uvěřit, ale nikdo nebyl zraněn. I přes dramatickou událost opravdový zázrak,“ komentovala incident média.

Při hinduistickém festivalu se porvali dva sloni. V panice se zranily desítky lidí

Koktejl

Reklama

Výběr článků

Načítám