Hlavní obsah

Drak vynesl nešťastníka vysoko do vzduchu

Pouštění draků je většinou pohodovou záležitostí a platí to i během svátku draků ve srílanském městě Point Pedro. Jenže tentokrát se změnilo v pořádné drama. Ukočírovat velkého draka se pokoušela celá skupinka mužů a jeden z nich si nevšiml, že ostatní lano pustili. Drak ho vzápětí vynesl vysoko do oblak.

BEZ KOMENTÁŘE: Drak vynesl nešťastníka vysoko do vzduchuVideo: AP

 
Článek

Pouštění draků má na Srí Lance, stejně jako po celé jihovýchodní Asii dlouhou tradici. Muž jménem Manmohan (místní média zveřejnila pouze jeho příjmení) si 20. prosince pouštění jednoho takového velkého draka nemohl nechat ujít.

Do draka se však silně opřel vítr a skupinka několika mužů měla problém ho ovládat. Manhoman držící se za lano pobaveně poskakoval, jak ho drak nadnášel.

Jenže při svém nadšení si nevšiml, že skupinka ostatních lano mezitím pustila. Do draka se vzápětí opřel silný vítr a Manhoman se – už nikoliv tak radostně – začal vznášet vzhůru.

Nakonec ho vynesl do výše zhruba deseti metrů. Dle vlastních slov se muž raději ani nekoukal dolů a ze všech sil se pokoušel držet lana. Jenže příliš dlouho nevydržel, ruce ochably a muž se zřítil dolů.

Do látkového draka na Tchaj-wanu se zamotalo malé dítě, vyletěl s ním do oblak

Koktejl

Manhoman byl okamžitě převezen na vyšetření do nemocnice. Naštěstí ale vyvázl jen pořádně pohmožděný. Podobný případ se odehrál loni v Indonésii. Do podobné výše tam drak vynesl dvanáctiletého chlapce. Lano se s ním utrhlo a chlapec si při tvrdém dopadu přivodil šestinásobnou zlomeninu ruky.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám