Hlavní obsah

Dost bylo brutality! Homer už Barta škrtit nebude

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Hlava rodiny Simpsonů si v současných epizodách uvědomila, že se časy změnily. Po 34 letech a více než 750 epizodách seriálu dojde ke změně ikonického momentu, kterým je seriál proslulý. Homer už Barta škrtit nebude. Upozorňujeme čtenáře, že článek obsahuje spoilery z epizod, které v češtině dosud nevyšly.

Foto: Fox

Simpsonovi se změní, Homer už svého syna škrtit nebude

Článek

Podle prohlášení tvůrců pro server The Independent seriál reaguje na svět, kterým je obklopen. A v současné době už je takové jednání zkrátka nepřípustné. Ačkoliv škrcení, kdy Bartovi vylezou doslova oči z důlků, když ho Homer uchopí za krk, patří k jednomu ze základních stavebních kamenů jejich vztahové dynamiky, dostalo se za něj tvůrcům ostré kritiky. Prý je to příliš brutální.

Ve třetí epizodě 35. série s názvem McMansion & Wife (český název teprve bude oznámen), když Homer společně s Marge navštíví svého nového souseda Thayera, tvrdí hlava rodiny Simpsonových, že změnila způsob, jakým vychovává svého syna. Když si Homer při představování potřese s novým sousedem rukou, ten s uznáním zmíní, jak silný má hlava rodiny Simpsonů stisk.

„Vidíš Marge, škrcení toho našeho kluka se vyplatilo,“ reaguje Homer. A pak dodá: „Dělám si legraci, tohle už nedělám. Časy se změnily.“ Posledním momentem, kdy Homer škrtil svého syna, byla 31. série (vysílaná v roce 2019–2020). Téma násilí vůči dětem bylo na seriálu nicméně kritizováno i dříve.

Několik základních škol v Utahu zakázalo Bibli kvůli „vulgaritě a násilí“

Koktejl

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám