Hlavní obsah

Doktorka z Cambridge zůstala uvězněná v koupelně. Pomohla si ušními tyčinkami

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Cambridge

Doktorka Krisztina Ilková působí na univerzitě v Cambridgi a bydlí ve věži historické budovy Queen’s College. A právě tam zůstala minulý týden ve svém malém pokoji uvězněna v koupelně, když za ní zapadl zámek a dveře se nedařilo otevřít.

Foto: Profimedia.cz

Ilustrační foto

Článek

Třiatřicetiletá Krisztina Ilková bydlí na místě, které jí jistě mohou závidět prakticky všichni akademici na světě. Univerzita v Cambridgi je pojmem sama o sobě a historická budova Queen’s College v průběhu staletí hostila mnohé osobnosti akademického světa, mimo jiné například významného holandského filozofa Erasma Desideria Rotterdamského.

Ovšem navzdory prestiži, historii a akademickému duchu se na Queens’s College dějí zcela běžné věci, jaké mohou potkat kohokoliv, ať už bydlí kdekoliv. I zde tedy může zapadnout poškozený zámek na dveřích, které pak nelze otevřít.

Přesně to se totiž minulý týden stalo doktorce Ilkové, když vešla do koupelny, kde vzhledem k povaze historické budovy není okno. A také dveře jsou zde značně bytelné, takže pokusy o jejich vyražení či vykopnutí vedly pouze k velkým modřinám na ramenech. Nemluvě o silných zdech, které zvládnou utlumit i silný křik o pomoc. Marná byla také snaha rozbít celý mechanismus sprchovou hadicí.

„Přemýšlela jsem, jak dlouho může člověk přežít jen o vodě,“ řekla později mladá akademička serveru BBC a doplnila, že v koupelně uvázla ve čtvrtek, ale úklidová služba měla přijít až v pondělí.

Nakonec si však vzpomněla na svého hrdinu z mládí, všeuměla MacGyvera a místo hrubé síly zkusila použít jemnou práci s mechanikou zámku. Na pomoc si vzala pero na oční linky, kterým na zámek zatlačila, a z ušních tyčinek si vyrobila háčky, jimiž se snažila uvolnit vnitřní mechanismus.

To nakonec vedlo k úspěchu a mladá doktorka se po sedmi hodinách dostala ven, ovšem neuvedla, jak dlouho jí trvalo samotné páčení. Nicméně následně pracovníci údržby celý zámek ze dveří pro jistotu odstranili, a tak v nejbližší době přinejmenším v jejím obydlí nehrozí, že by Krisztina zase zůstala uvězněná v koupelně.

Tři muži se omylem zamkli v opuštěném vězení. Policisté je osvobodili a rovnou zatkli

Koktejl

Reklama

Související témata:
Oční linky
University of Cambridge

Výběr článků

Načítám