Hlavní obsah

Dojemné záběry: Slůně hystericky chránilo kolabující matku

Novinky, zkr

Velmi emotivní scéna se naskytla veterinářům, kteří přijeli na pomoc zraněné slonici v thajské provincii Chanthaburi. Kolem zraněné matky ležící na zemi zuřivě pobíhalo její mládě a nechtělo k ní nikoho pustit. Záchranáři ho proto nakonec museli uspat.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMENTÁŘE: Slůně dojemně chránilo svou zraněnou matkuVideo: Newsflare, AP

 
Článek

Slonice zkolabovala uprostřed kaučukové plantáže, kde ji našel 44letý pracovník Deaw Phonpalad, který přivolal na pomoc odborníky. Jenže tříletý sloní sameček chránil svou matku tak urputně, že jim znemožňoval práci.

„Tým nebyl schopen zjistit symptomy divokého slona, protože mládě bylo rozzuřené. Zřejmě se také bálo, že jsou v okolí další sloni a že by mohli zaútočit. Proto nechtělo nechat matku samotnou,“ řekl šéf záchranářů Peerasak Sanan.

Zhruba 13 až 15 let stará sloní samice byla příliš slabá na to, aby mohla stát. Vlivem horkého počasí byla rovněž dehydratovaná, proto ji pracovníci postříkali vodou z hasičského vozu.

Slůněti zároveň hodili několik banánů, které snědlo, a následně ho uspali. Poté záchranáři pomocí rypadlového nakladače slonici nadzvedli a prohlédli ji. Jak se ukázalo, měla rovněž průjem. Dostala tedy intravenózní infuzi solného roztoku, aby se zabránilo dehydrataci a injekčně jí veterináři podali vitamíny na zotavení.

Co bylo příčinou kolapsu slonice, se nepodařilo zjistit, její zdravotní stav se ale podle Sanana zlepšuje.

Reklama

Výběr článků

Načítám