Hlavní obsah

Dobrosrdečný senior chodí už 12 let utěšovat novorozence na jednotku intenzivní péče

David Deutchman si v nemocnici v americké Atlantě vysloužil přezdívku Dědeček jednotky intenzivní péče. Dobrovolně tam totiž už celých 12 let chodí utěšovat novorozence. Záběry pořízené koncem září poskytla agentura Reuters.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

David Deutchman novorozencům často zpívá uklidňující písníčky. Video: Reuters

 
Článek

Dvaaosmdesátiletý David Deutchman je čerstvě narozenými dětmi zcela fascinován, jednotku intenzivní péče pro novorozence v Atlantě pravidelně navštěvuje už 12 let. S dobrovolnictvím zde začal, když odešel do důchodu. Od té doby měl podle serveru People ve svém náručí už přes tisíc dětí.

„Je to velmi příjemné. Nejen proto, že děti dokážu utěšit, když pláčou. Naplňuje mě také, když novorozeně položí hlavu na mé srdce, jde o velmi silné spojení. Navíc v nemocnici panuje neuvěřitelně příjemná atmosféra,“ popsal serveru People Deutchman, jenž si v nemocnici od personálu a rodičů novorozenců vysloužil přezdívku Dědeček jednotky intenzivní péče.

„Nikdy nevím, koho tady potkám a jaká výzva na mě čeká. Pokud je to ale v mých silách, vždycky milerád pomůžu,“ uzavřel Deutchman, který má se svou ženou dvě dospělé dcery a rovněž se chlubí dvěma vnoučaty ve věku 19 a 21 let.

Reklama

Výběr článků

Načítám