Hlavní obsah

Divoce žijící tvor, který decimuje britská zvířata, je zřejmě levhart

– Woodchester
Novinky, Jakub Kynčl

Už několik let britští zoologové přemítají, zda je možné, že se v zemi volně pohybuje velká kočkovitá šelma. Nyní se objevily záběry, které mají existenci tohoto stvoření ve volné přírodě dokázat. Ty měly být pořízeny v poli nedaleko vesnice Stroud v hrabství Gloucestershire. A jak už to tak v obdobných případech bývá, pořízené záběry jsou značně nekvalitní.

BEZ KOMENTÁŘE: Ve Velké Británii natočili záhadnou krvelačnou šelmuVideo: vimeo.com

 
Článek

Záběry, které pocházejí z července 2010 a dlouhou dobu je zkoumali experti, nejsou zcela jednoznačné, ale mnohým zoologům stačí k tomu, aby si byli výskytem kočkovité šelmy v britské přírodě jisti. Navzdory nízké kvalitě záběrů totiž pro její existenci mluví i několik nepřímých důkazů.

Video vzniklo pouhých pět kilometrů od národního parku Woodchesteru, kde dříve v onom roce našel pejskař znetvořenou srnu, na které byly patrné stopy zvířecího útoku. O několik dní později našli v oblasti chovatelé dva zabité klokany ze soukromého chovu. [celá zpráva]

Černá kočkovitá šelma byla navíc v uplynulých letech spatřena v oblasti mnoha lidmi nespočetněkrát.

"Myslím si, že ty záběry jsou docela průkazné. Jsou zatím nejkvalitnější z těch, které se podařilo natočit. Ukazují, že zvíře, které se pohybuje po oblasti, je pravděpodobně mladý a hubený černý levhart. Je opravdu velký, bude mít okolo 70 centimetrů na výšku a včetně ocasu asi dva metry na délku. Je jednoznačně daleko větší než domácí kočka," uvedl odborník na kočkovité šelmy Frank Tunbridge.

Reklama

Výběr článků

Načítám