Hlavní obsah

Dívka vezla zraněného otce na kole 1200 kilometrů, dostala nabídku od cyklistického svazu

Novinky, zkr

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Nové Dillí

Neuvěřitelný výkon podala 15letá indická dívka Džjoti Pasvanová. Na kole ujela 1200 kilometrů i se svým zraněným otcem a jeho zavazadlem. Když 20. května dorazili domů, studentka dostala nabídku od indického cyklistického svazu, informoval server listu The Times of India.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMENTÁŘE: Dívka ujela s otcem na kole 1200 kilometrůVideo: Newsflare, AP

 
Článek

Móhan Pasvan pracoval jako řidič rikši v Novém Dillí, ale při nehodě si zlomil nohu. Proto za ním v březnu přijela na návštěvu jeho dcera. Jenže opatření kvůli šíření nákazy koronavirem dvojici uvěznila na místě.

Řada podobně postižených lidí se tehdy vydala do svých domovů pěšky, to ale kvůli Pasvanovu zranění nebylo možné. Zároveň mu začaly docházet finance a hrozilo mu vystěhování z najatého bytu.

Jeho dcera si proto vypůjčila peníze a koupila za ně ojeté kolo, na kterém se vydala i s otcem na nosiči na cestu domů do Darbhangy na východě Indie. Podle svých odhadů ujela denně 100 až 150 kilometrů, píše server New Indian Expess. „Kdykoliv jsem se cítila být unavená, zastavila jsem a opláchla jsem si obličej vodou, kterou jsem měla v plastové láhvi,“ popsala dívka.

Turisté v Indii porušili karanténu. Dostali trest jako vystřižený ze školních lavic

Koronavirus

Dvojici rovněž občas zastavil nákladní vůz a kousek ji popovezl. Cesta tak nakonec trvala pouhých osm dnů. Za svůj výkon dostala dívka nabídku od cyklistického svazu, že ji bude trénovat. Regionální vláda jí rovněž slíbila, že jí pomůže financovat její studia.

Otec nadějné cyklistky se nechal slyšet, že dceru na výkonnostní testy určitě po uvolnění koronavirových opatření pošle. Nejdůležitější je ale škola.

Reklama

Výběr článků

Načítám