Hlavní obsah

Dívka se zánětem kompletně ochrnula, po měsících se zázračně vyléčila

Novinky, Dagmar Plecháčová
Bridlington

Sedmnáctiletá Rachel Attridgeová minulý rok onemocněla vzácným zánětem zvaným Guillain-Barrého syndrom, který postihuje periferní nervovou soustavu a postupně paralizuje veškeré svalstvo. Dívka z anglického Bridlingtonu se nebyla schopna pohybovat, mluvit, ani jíst a zůstala kompletně ochrnutá a závislá na přístrojích. Tento stav u ní trval čtyři měsíce, poté se jako zázrakem vyléčila.

Foto: Profimedia.cz

Rachel Attridgeová se po čtyřech měsících ochrnutí zázračně vyléčila.

Článek

Rachel si poprvé všimla, že se s ní něco děje poté, když začala zvracet a trpěla bolestmi celého těla. Byla hned unavená a pomalu přestávala mít kontrolu nad svými svaly. Po pár dnech se dívka dostavila do nemocnice, kde jí bylo řečeno, že se jedná o klasické příznaky chřipky a ať jde domů, odpočine si a vezme si léky.

Cestou z nemocnice ale dívka omdlela, jelikož její imunitní systém začal napadat nervovou soustavu. Lékaři však opětovně odmítli její prosby o pomoc a naznačili, že je zřejmě těhotná.

Matka musela vézt dceru do 130 kilometrů vzdálené nemocnice

Rachel nakonec skončila ochrnutá od pasu dolů a její matka se rozhodla dceru převézt raději do 130 kilometrů vzdálené nemocnice. Tam lékaři okamžitě diagnostikovali vzácné zánětlivé onemocnění.

Čtyři měsíce musela kompletně ochrnutá dívka zůstat v nemocnici na přístrojích, které ji udržovaly při životě. Za tu dobu zhubla 22 kilogramů a psychicky byla úplně na dně. Přála si, aby jí lékaři od přístrojů odpojili.

Foto: Profimedia.cz

Dívka byla čtyři měsíce úplně nemohoucí a připojená k přístrojům.

Foto: Profimedia.cz

Rachel v době, kdy už se její stav začal zlepšovat. Během čtyř měsíců však zhubla 22 kilogramů.

„Rachel byla na morfiu a jiných opiátech, nedalo se jí ani dotknout. Když jsme na ni sáhli, křičela bolestí. Byla zcela ochrnutá čtyři měsíce, krmili ji hadičkou, všechno člověk musel dělat za ni. Kdybychom ji nedopravili do nemocnice, zemřela by nám doma v náručí. Bylo to naprosté peklo, když mám být upřímná,“ řekla dívčina matka Lynn.

Foto: Profimedia.cz

Rachel se svou matkou Lynn už opět mají důvod se usmívat.

Nakonec se však dívčin zdravotní stav začal jako zázrakem lepšit a po pár měsících pravidelných rehabilitací Rachel opět chodí a zvládá vše téměř jako dřív. Lékaři jsou z jejího uzdravení nadšení a mluví o malém zázraku.

Reklama

Výběr článků

Načítám