Hlavní obsah

Dívka měla čekat trojčata, neporodila však ani po 10 měsících

Novinky, Vojtěch Pospíšil

Dlouhé měsíce dokázala klamat své okolí teprve 16letá dívka z amerického Michiganu, která tvrdila, že čeká trojčata. Když ale ani po 10 měsících neporodila, začalo být jasné, že její stav není nejspíš tak požehnaný, jak se zdálo.

Foto: Profimedia.cz

Ilustrační foto

Článek

Dívce, jejíž jméno nebylo zveřejněno, pomohly předměty, které nakoupila na webové stránce fakeababy.com prodávající produkty k předstírání těhotenství. Koupila si tam falešný snímek ultrazvuku trojčat a také falešné břicho, uvedl web stanice Fox 2.

Zdá se to neuvěřitelné, ale dívka dokázala ošálit jak své nejbližší, tak rodinu svého přítele a celou řadu dalších lidí.

„Byl jsem nadšený, neberte mě špatně, ale taky vystrašený. Začal jsem se dívat po práci a byl jsem připravený obětovat veškerý svůj čas,“ uvedl 16letý dívčin přítel Jordan Wyrabkiewicz.

Dary se jen hrnuly

Obě rodiny se s překvapivou zprávou brzy srovnaly a začaly se připravovat na narození potomků, které dívka dokonce pojmenovala jako Ivan, Alice a Isabella, jak uvedla stanice CBS Detroit.

Péče o trojčata není žádná legrace, dívce je navíc jen 16 let, a tak se na její konto začala hrnout celá řada darů v hodnotě tisíců dolarů. Podílela se na tom místní fara, nezisková organizace a také facebooková skupina Moms of Triplets.

Jenže v době, kdy už měly být děti dávno na světě, protože vícečetná těhotenství jsou často ukončená předčasně, byla dívka stále „těhotná“. Její přítel a jeho matka tak začali konečně mít podezření, že se děje něco nekalého. Navíc se nebyli schopni dopátrat, jakýže to doktor se o nastávající matku vlastně stará.

„Zhruba 10 měsíců mě zásobovala tvrzeními, jak je podle jejího doktora lepší, když budou uvnitř než pak v inkubátoru,“ dodal Wyrabkiewicz.

Nakonec se přiznala

Situace se zamotala ještě o něco víc, když jedna členka zmíněné facebookové skupiny poznala, že dívčin snímek z ultrazvuku je totožný s tím, který se prodává na stránce fakeababy.com. Kontaktovala proto dívčinu rodinu, která mladou slečnu následně konfrontovala. Jenže dívka si stála za svým.

Den před termínem údajného císařského řezu ale řekla, že potratila a odmítla jít k lékaři.

„Zavolala jsem na nouzovou linku a řekla jim, že měla porodit tři děti, ale odmítá jít do nemocnice. Tak poslali detektivy, načež se konečně přiznala a řekla, že o ně přišla v šestém týdnu,“ vysvětlila pro Fox 2 dívčina teta Jessica Adamsová.

Tvrzení o potratu v šestém týdnu však mnoho lidí nevěří a samozřejmě pro to v tuto chvíli nejsou žádné důkazy. Rodina dívky uvedla, že se jí to od začátku zdálo divné, neustále proto pokládali různé otázky, vždy však měla uspokojivou odpověď. Pravda jim došla až teď, když si vše zpětně promítli.

Dívčin bratr řekl stanici Fox 2, že všechny dary a peníze budou vráceny. Právě kvůli nim totiž případ vyšetřuje policie z Wyandotte, kde k případu došlo. Zajímá se také o to, zda dívčini rodiče o těhotenství opravdu nevěděli.

Její přítel a jeho rodina mezitím apelují, aby byla zastavena činnost webu fakeababy.com, protože právě ten podle nich dívce umožnil celou šarádu uskutečnit.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám