Hlavní obsah

Divadlo hledá herce připraveného zemřít

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

LONDÝN

Britské divadelní seskupení se chystá vypsat výběrové řízení zcela nového formátu. Zájemci se budou muset zavázat, že v polovině května, kdy začne představení, budou již po smrti. Informaci přinesl zpravodajský server Ananova.

Foto: Milan Haluška
Článek

Experimentální divadelní skupina svou hru s názvem Budeš mrtev uvede ve východní části Londýna. Bude pojednávat o tabu, kterým je smrt opředena.

Skupina, která se jmenuje 1157, doufá, že se jí do premiéry podaří sehnat nemocného v konečné fázi života, u něhož je brzká smrt nevyhnutelná.

"Herci nebudou muset s tělem manipulovat," uvedl Jo Dagless, jeden ze členů umělecké skupiny. Zároveň dodal, že bližší podrobnosti budou domluveny s dotyčným dobrovolníkem a jeho rodinou.

Nejde o reklamu

Dagless rovněž zdůraznil, že mrtvola na jevišti není jen reklamním tahákem, který by přilákal množství diváků.

"Je to divadelní prvek, který nám může pomoci rozptýlit tajemství kolem smrti," vysvětlil umělec.

Související články

Rok a půl žil s mrtvým bratrem

Anglický důchodce patrně vůbec nepostřehl, že jeho bratr před rokem a šesti měsíci zemřel. Nadále s ním spokojeně sdílel malé obydlí na jihu Anglie. Informaci...

Mrtvý Portugalec se vrátil domů

Portugalec, který byl loni v listopadu prohlášen ve Španělsku za mrtvého, se vrátil domů. Od té doby se mu nepřezdívá jinak než mrtvý-živý. Informoval...

Výběr článků

Načítám