Hlavní obsah

Devítiletá dívka si místo s panenkami hraje s aligátory

Novinky, Dagmar Plecháčová
Colorado

Velice nebezpečné kamarády si vybrala devítiletá Samantha Youngová z amerického Colorada. Podle svých slov je nejspokojenější ve společnosti aligátorů z jejich rodinné farmy. Nejsou to přitom žádní drobečci, někteří z nich měří i více než čtyři metry. Své dětství by však prý neměnila, informoval deník The Sun.

Foto: Profimedia.cz

Samantha se aligátorů už vůbec nebojí.

Článek

Na farmě Colorado Gators Reptile Park patřící její rodině se nachází okolo 350 aligátorů různého stáří a velikostí. Samantha byla na aligátory od dětství zvyklá, její otec Jay ji učil, jak s nimi zacházet, a dokonce také jak je přemoci.

Foto: Profimedia.cz

Devítiletá Samantha Youngová s jedním ze 350 aligátorů na jejich rodinné farmě.

Foto: Profimedia.cz

Aligátor jako zvířátko k pomazlení.

„S aligátory zápasím od svých šesti let. Naskočit na aligátora mě učili rodiče. Můj otec s nimi však začal zápasit ve svých pěti letech, kdy ho jeden kousl. Ze začátku jsem se trochu bála, ale táta byl u mě a ten vždycky ví, jak s nimi zacházet,“ řekla odvážná Samantha.

Devítiletá dívka pravidelně vysvětluje návštěvníkům, jak se vypořádat s aligátory, a dokonce cvičí americké vojáky.

„Celé to spočívá v tom získat nad ním převahu, když jste na jeho zádech. Pak už můžete kontrolovat jeho krk a tlamu." uvedla.

Foto: Profimedia.cz

Rodina Youngových v čele s otcem Samanthy Jayem.

„Potřebuji vědět, jak je ovládnout, protože jsou všude kolem mě, takže je bezpečnější to umět. A navíc to vypadá dobře, když do parku přijdou moji kamarádi. Baví mě dívat se na ty vyděšené tváře,“ dodala dívka.

„Samantha je v ovládání aligátorů velmi zběhlá. S těmi největšími však nezápasí. Jen s těmi, se kterými přijde do kontaktu veřejnost. Naši návštěvníci se setkávají s kusy měřícími do dvou a půl metru,“ dodal otec a manažer parku Jay Young.

Foto: Profimedia.cz

Jay Young s několikametrovými plazy pracuje od svých pěti let.

Reklama

Výběr článků

Načítám