Hlavní obsah

Desetiměsíční Číňan má pořád hlad, už váží stejně jako šestileté dítě

Novinky, Dagmar Plecháčová

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Ijang

Ještě mu není ani rok, ale váží stejně jako průměrné dítě první třídy základní školy. Řeč je o desetiměsíčním Číňanovi jménem Lej Lej, jehož hmotnost se vyšplhala už na těžko uvěřitelných 20 kilogramů. Jeho matka Čcheng Čchinkyu je přitom velice drobná, co se tělesných dispozic týče, po mamince tedy malý Lej Lej určitě nebude.

Článek

Když se objemné dítko narodilo, mělo zcela normální porodní váhu. Přibírat začalo až postupem času, kdy se u něj projevila neukojitelná potřeba jíst.

Nenasytný Lej Lej je nyní v péči lékařů v nemocnici Ijang na jihu Číny v provincii Chu-nan. Podstoupí zde řadu testů, které by měly vysvětlit, proč má dítě stále hlad a tolik přibírá na váze.

„Je úplně jedno, co zrovna uchopí do rukou, ale všechno si hned dává do pusy. Jídlo je jeho nejoblíbenější činnost,“ sdělila matka malého otesánka.

I přes svou vysokou hmotnost však Lej Lej není největším dítětem na světě. Například nyní již tříletý Karan Singh z Indie ve stejném věku vážil přes 22 kilogramů.

Foto: Profimedia.cz

Ind

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám