Hlavní obsah

Desetiletý chlapec se chce stát největším silákem světa. Už teď nafoukne pneumatiku nosem

Novinky, pal

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Neskutečnou sílu a vytrvalost prokazuje Uzair Farooq z Pakistánu. Desetiletý chlapec dokáže nosem nafouknout pneumatiku za méně než jednu minutu, ale i řadu dalších neuvěřitelných kousků. Jde ve šlépějích svého otce a chce se stát nejsilnějším mužem světa.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMENTÁŘE: Neuvěřitelné kousky destiletého pakistánského chlapceVideo: AP

 
Článek

Desetiletý Uzair Farooq z Pákistánu sní o tom, že se stane nejsilnějším mužem na světě. Už zvládl nafouknout pneumatiku nosem za méně než jednu minutu, čímž se zapsal do knihy rekordů.

A to není zdaleka všechno, dokáže silou svých paží na místě držet rozjetou motorku, ohýbat železné tyče v zubech a další neuvěřitelné kousky.

„Chci vytvářet světové rekordy, chci mít své jméno v Guinessově knize, chci být nejsilnějším mužem na světě,“ plánuje mladý Pákistánec.

Cvičí spolu se svým otcem a bratry

Uzair tak kráčí ve stopách vlastního otce Ghulama Farooqa, který je známý jako největší pakistánský silák s „železnými čelistmi“. Ghulam provádí odvážné kaskadérské kousky, jako je tažení autobusu lanem, do kterého je zakousnutý.

Siláckými výkony je proslulá celá rodina Farooqů, spolu s otcem trénují i Uzairovi bratři Junaid a Muhammad. Uzair své kaskadérské kousky přitom cvičí už od šesti let a poslední čtyři roky také ukazuje neuvěřitelnou sílu svých čelistí.

Letos se mu povedlo na akci v okrese Sibi v Balúčistánu před 16 tisíci diváky naplnit pneumatiku vzduchem tak, že ji za méně než minutu nafoukl nosem.

Uzairův otec věří, že syn může být největším silákem světa

„To není snadná věc. Chce to opravdu hodně síly a vytrvalosti, aby se člověk o něco takového pokusil,“ chválí synův výkon slavný otec.

Navzdory rizikům spojeným s těmito výkony svého syna v jeho úsilí podporuje. Věří totiž, že Uzair opravdu má šanci stát se nejsilnějším mužem světa.

„Dovoluji mu dělat takové kousky, protože si myslím, že na ně má sílu i odvahu. Chci, aby jeho jméno bylo v Guinessově knize světových rekordů a reprezentovalo naši zemi. A také věřím, že by se mohl stát populárním po celém světě,“ plánuje synovu budoucnost Ghulam Farooq.

Reklama

Výběr článků

Načítám