Hlavní obsah

Delfín spolkl při hře v akváriu míč, lékaři ho operovali dvě hodiny

Novinky, Markéta Klánská

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Nan-ťing

Lékařům z nemocnice v čínském městě Nan-ťing se tento pátek dostal na operační sál neobvyklý pacient. Zachraňovali totiž delfína, který při hře omylem spolkl gumový míč.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMENTÁŘE: Delfín v akváriu omylem spolkl míč, čekala ho náročná operaceVideo: Reuters

 
Článek

Delfín jménem Ťiang-po žije v akváriu v provincii Ťiang-su už od roku 2007. Tuto středu odpoledne se mu ale stala nehoda a v žaludku se mu zasekl míč o průměru 30 centimetrů.

Jeden z jeho ošetřovatelů se snažil cizí těleso dostat ven rukou, a poté zkusil i chirurgické kleště. Gumový míč, který doputoval až do vzdálenosti 1,2 metru od delfínovy tlamy, ale pokryly žaludeční šťávy, byl tak příliš kluzký.

Složitý zákrok přečkal bez obtíží

Ťiang-po tedy musel být převezen do nemocnice, která náleží k lékařské univerzitě v Nan-ťingu. Tam pak v pátek odpoledne prodělal dvouhodinovou operaci. Podle přednosty nemocnice Č'ning Fana byl zákrok úspěšný, ačkoli byl náročnější než u lidí.

Po operaci udělali lékaři delfínovi ještě výplach žaludku. Žádné komplikace na mořského savce naštěstí nečekaly a operaci přečkal bez jediné újmy na zdraví, jak pro agenturu Reuters uvedl doktor Fan.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám