Hlavní obsah

Dealeři využívají QR kódy rozmístěné po městech k prodeji drog

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Drzí drogoví dealeři našli pro QR kódy vlastní uplatnění. Lepí je na sloupy veřejného osvětlení v blízkosti škol, univerzit i policejních stanic, aby prodali své zboží. Tento konkrétní nešvar řeší policisté v anglických městech, trend se však šíří i jinde.

Dealeři využívají QR kódy rozmístěné po městech k prodeji drog Video: AP

 
Článek

Po několika ulicích anglického města Worcester byly rozmístěny desítky černých a zlatých samolepek s nápisem „Získejte svou zásilku“. Identické nálepky se objevily i v Londýně. Každá nálepka obsahuje QR kód a obrázek listu konopí – policie lidi varovala, aby ho neskenovali a neklikali na žádné odkazy.

Drogoví dealeři i ze vzdálenějších zemí se snaží o napodobení stejné techniky, aby rozšířili svůj prodej. Digitální kódy obvykle používají maloobchodníci k nasměrování zákazníků do online obchodů pomocí fotoaparátu chytrého telefonu, kde naskenují černobílý obrázek, který je přenese na jejich stránku.

Ital si nechal vytetovat očkovací QR kód na paži

Koktejl

Důvtipní drogoví dealeři však nyní tuto technologii využívají k nalákání nových zákazníků pomocí nálepek umístěných ve veřejném prostoru.

„Slyšela jsem o QR kódech, které se zneužívají k podvodům, ale ne k prodeji drog. Je šokující, že nálepky lepí v blízkosti škol. Dostávají se k nám pravidelné stížnosti na uživatele, kteří kouří marihuanu po celém městě. Je to znepokojivé,“ uvedla radní města Robyn Norfolková pro web Worcester News.

QR kódy údajně zavedou lidi na lesklou webovou stránku s produkty z konopí s nepravdivým tvrzením, že produkty jsou legální. Text také vyzývá potenciální zákazníky, aby je sledovali v chatovací aplikaci Telegram. Policie se snaží nálepky z ulic odstraňovat.

Muž z Ibizy pěstoval konopí na hřbitově

Koktejl

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám