Hlavní obsah

Dcera George Bushe Jenna se vdala

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Šestadvacetiletá dcera amerického prezidenta George Bushe Jenna se v sobotu provdala za třicetiletého Henryho Hagera. Jejím vyvoleným se stal syn šéfa republikánské strany ve Virgínii a bývalého virginského viceguvernéra Johna Hagera. Fotografie ze svatby rodina neposkytla. Jenna trvala na tom, aby byl obřad přísně soukromý bez účasti médií.

Článek

Svatební obřad s více než 200 hosty se odehrál krátce před soumrakem na rodinném ranči Bushových v texaském Crawfordu. Zúčastnili se ho také nevěstini prarodiče, bývalý prezident George Bush starší s manželkou Barbarou.

Svazek odsvědčili sourozenci

Za svědky šli snoubencům jejich sourozenci, Jennino dvojče Barbara a John "Jack" Hager. K oltáři s křížem z béžového texaského vápence u umělého jezírka na téměř 650 hektarů rozlehlém pozemku prezidentovy rodiny doprovodilo nevěstu a ženicha 14 párů družiček a mládenců.

V USA byly k dostání suvenýry s nejznámější fotografií Jenny Bushové a Henryho Hagara.Foto: profimedia.cz

Svatba měla na přání snoubenců přísně soukromý ráz zcela bez účasti médií. "Tak napůl jsem doufala, že to bude v Bílém domě," přiznala nedávno v televizi nevěstina matka Laura Bushová. "Ale vždy jsem věděla, že Jenna to chce doma," dodala první dáma USA.

Do Bílého domu se nikdy nenastěhovala

Jenna, která po studiích v texaském Austinu učila v jedné z washingtonských škol, poznamenala v časopisu Vogue, že svatbu v Texasu, kde vyrůstala, cítí jako správné rozhodnutí. "Pro mě a pro Henryho znamená hodně být v přírodě. Chtěli jsme něco přírodního a neokázalého," vysvětlila mladá žena, která se nikdy s rodiči nenastěhovala do Bílého domu.

Ze svatby proniklo na veřejnost jen pár podrobností, mimo jiné, že bílé šaty s výšivkou pro nevěstu navrhl newyorský designér Oscar de la Renta, v jehož modelu se na obřadu objevila i Laura Bushová. Ženich měl na sobě tmavě modrý oblek se šedomodrou vázankou.

Snubní prsten se safíry

Pro Barbaru a 14 družiček vytvořila originální kreace rodinná přítelkyně Bushových, texaská návrhářka Lela Roseová. Svědkyni oblékla do dlouhých modrých šatů s volnými zády a dívky do modelů v koktejlové délce a v barvách texaských polních květin.

I kachny na trávníku rodinného domu v Crawfordu, kde se svatba odehrála, byly příslušně ozdobeny. Foto: profimedia.cz

Snubní prsten pro nevěstu zdobí diamant z rodinného dědictví Hagerových. Klenot je prý osázen i dvěma safíry.

K tanečnímu sólu nevěsty s otcem zahrála kapela po večeři pod obřím stanem skladbu You Are So Beautiful, novomanželé si pak pro své sólo vybrali blues Lovin' in My Baby's Eyes.

Přestěhují se do třípokojového domku

Po svatbě se novomanželé přestěhují do nedávno zakoupeného třípokojového řadového domku na jižním předměstí Baltimoru, kde Jenna hodlá pokračovat v učitelské kariéře. Henry Hager bude pracovat v tamější energetické společnosti. Na svatební cestu se pár podle deníku Washington Post chystá údajně do Evropy.

Podle americké tradice začaly svatební oslavy už v pátek obědem, poté následovala večeře "na zkoušku" a slavnost v turistické vesničce Salado asi hodinu jízdy od Crawfordu. Páteční večeři uspořádala rodina ženicha, který tento den slavil zároveň své třicetiny. Hagerovi byli také hostiteli sobotního oběda, na němž se podávalo tradiční americké opékané maso - barbecue.

Seznámení v době prezidentské kampaně

S Henrym Hagerem, který pracoval jako stážista v kanceláři Karla Rovea, bývalého hlavního poradce prezidenta Bushe, a jako asistent současného ministra obchodu Carlose Gutierreze, se Jenna seznámila v době otcovy prezidentské kampaně v roce 2004.

O ruku ji požádal loni 15. srpna za ranního rozbřesku na vrcholu hory Cadillac v Maine. Už před tím ale Henry získal souhlas nevěstiných rodičů. Podle amerického tisku prý svůj krok potajmu konzultoval s Jenniným dvojčetem Barbarou.

Reklama

Výběr článků

Načítám