Hlavní obsah

Daněk si našel novou rodinu, žije teď se stádem krav

Novinky, akr

Ani rozdíly mezi jednotlivými zvířecími druhy nedokázaly zastavit zmateného daňka, aby žil se stádem krav. Ty ho mezi sebe bez problémů přijaly. Neobvyklé soužití se v neděli podařilo zachytit britskému fotografovi, informuje britský server Daily Mail.

Foto: Profimedia.cz

Mladému daňkovi mezi kravami nic nechybí.

Článek

O daňkovi, který žije se stádem krav v Anglii v kopcích Shropshire, věděl fotograf Andrew Fusek Peters od svého známého už delší dobu. Jednoho dne se ale naskytla příležitost, které se rozhodl využít.

„Zavolal a řekl: ‚Daněk je tady právě teď.‘ Jel jsem přímo k jeho farmě a strávil tam několik hodin s dlouhým objektivem,“ popisoval 54letý fotograf.

Foto: Profimedia.cz

Daněk našel u krav nový domov

Podle Peterse se ještě nikomu nikdy nepovedlo nic podobného zachytit. „Tenhle samec z nějakého zvláštního důvodu přijal tohle stádo krav za vlastní, tráví s ním téměř každý den. Daněk se se stádem pase a chová se jako kráva,“ vylíčil fotograf daňkovo chování.

Daněk se podle fotografa pravděpodobně ztratil vlastnímu, přirozenému stádu, a proto si našel náhradní zvířecí rodinu. Na přírodní úkaz se může s trochou štěstí podívat každý sám. Samce totiž lze spatřit, jak se volně pase na polích severně od města Craven Arms.

Reklama

Výběr článků

Načítám