Hlavní obsah

Curyšské letiště bude počítat návštěvníky toalet a měřit dobu jejich pobytu. V zájmu udržování čistoty

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Letiště v Curychu vyhlásilo nekompromisní boj špinavým toaletám. Ještě do Vánoc v nich nainstaluje na 300 senzorů, které budou počítat návštěvníky a zjišťovat dobu jejich setrvání. Na základě toho bude odpovědný manažer vysílat na místo úklidovou službu a udržování čistoty prý tak bude efektivnější.

Foto: Profimedia.cz

Ilustrační foto

Článek

Informaci přinesl švýcarský deník Blick, který ji opatřil provokativním titulkem: „Jak tě nyní letiště Curych bude sledovat na WC“. Správa vzdušného přístavu ve snaze předejít obavám ze špiclování ujistila, že „půjde výhradně o čidla, která registrují pohyb a neshromažďují žádná osobní data“.

Senzory budou instalovány nad vstupními prostory a jejich nasazení prý přinese některé výhody. Návštěvník například bude moci stisknutím tlačítka upozornit, že došel papír nebo že je toaleta špinavá.

Tento knoflík přibude k dosavadním tlačítkům se smajlíky, jejichž stisknutím cestující vyjadřují úroveň spokojenosti či nespokojenosti s čistotou.

Podle letištního manažera odpovědného za úklid Daniela Ammanna umožní nový systém zvýšit hygienické standardy na toaletách. „Je to důležitý krok ke ,smart cleaningu‘ (chytrému čištění),“ zdůraznil. Bude to ovšem i něco stát - 1,4 milionu švýcarských franků (36,1 milionu Kč).

Britského turistu poslali v Dubaji na tři měsíce za mříže. Urazil zaměstnankyni letiště

Cestování

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám