Hlavní obsah

Britského turistu poslali v Dubaji na tři měsíce za mříže. Urazil zaměstnankyni letiště

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Nevybíravý způsob komunikace se v Dubaji vymstil nejmenovanému britskému turistovi. Ten stráví tři měsíce za mřížemi, protože měl urazit zaměstnance tamního letiště. Původně si sice vysloužil jen pokutu, proti které se však odvolal. Protože prohrál, úřady mu začátkem prosince trest ještě zpřísnily.

Foto: Profimedia.cz

K incidentu došlo na dubajském letišti už loni v únoru (ilustrační foto).

Článek

K incidentu podle serveru Independent došlo už loni v únoru. Muž měl seřvat zaměstnance kvůli tomu, že jim zabralo až příliš mnoho času přistavit invalidní vozík pro jeho matku. Žena, která se následně stala terčem Britových nadávek, u soudu uvedla, že se snažila cestujícímu marně vysvětlit pravidla ohledně vozíků.

„Viděla jsem pasažéra, jak se u informací ptá na invalidní vozík a zřejmě měl za to, že mu nikdo nerozumí. Když jsem se mu sama pokusila vše vysvětlit, začal mě velmi vulgárně urážet. Řekla jsem, že takový jazyk se na dubajském letišti používat nesmí, ale opáčil, že ho to nezajímá,“ přiblížila zaměstnankyně letiště soudu.

Doplnila, že posléze zavolala policii a na muže bylo podáno trestní oznámení. Původně měl za urážku zaplatit 10 tisíc dirhamů (přes 61 tisíc korun), proti tomu se však odvolal. Ale nepochodil. Úřady proto s trestem přitvrdily a rozhodly se Brita poslat za mříže. Poté, co si tříměsíční trest odpyká, bude okamžitě vyhoštěn.

Spojené arabské emiráty mají velmi přísná pravidla proti urážlivému chování, která se nebojí uplatňovat i vůči cizincům. V říjnu hrozilo jistému americkému studentovi až roční vězení za to, že měl údajně během hádky napadnout letištní personál. V roce 2017 byl zase jeden britský turista odsouzen ke krátkému pobytu za mřížemi za to, že se v baru dotkl boku jiného muže a používal vulgární gestikulaci.

Cestovatel dostal doživotní zákaz vstupu na Filipíny. Měl urazit imigrační úředníky

Cestování

Reklama

Výběr článků

Načítám