Hlavní obsah

Čtyřletý chlapec si zajel autem do videopůjčovny

Novinky, ČTK, The Telegraph

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

CHICAGO

Čtyřletý americký hoch, který se v noci nudil, si usmyslel, že by si mohl půjčit videokazetu. Jenže půjčovna se nachází pěšky příliš daleko, použil proto automobil své matky. Ačkoliv byl příliš malý na to, aby nohou dosáhnul na plyn či brzdu, vůz se mu podařilo uvést do provozu a dojet až na vytoužené místo.

Foto: Dana Ehlová

Vláčky v Přepychách.

Článek

Policistu Jaya Osgau v Sand Lake v Michiganu zarazilo, jak si to po silnici šine šnečím tempem a vrávoravým stylem vůz bez řidiče. Jeho rychlost se pohybovala mezi deseti a patnácti kilometry v hodině. Muž zákona nejprve řidiče podezíral z řízení v opilosti. Zapnul reflektory, ale za volantem nikoho nespatřil.

Usoudil, že se auto samo rozjelo od nedaleké benzinové pumpy. Vůz však náhle učinil prudkou otočku a zajel na soukromé parkoviště, kde narazil do jiného auta. Policista vystoupil a na místo se šel podívat. Když nahlédnul dovnitř, zjistil, že v autě sedí čtyřleté dítě. To začalo couvat a nabouralo do policejního vozu, které Osga zaparkoval za ním.

"Hošík si chtěl půjčit video, oblékl se tedy, vzal si klíče a zmocnil se auta. S tím se mu podařilo dojet až k videopůjčovně, ta ale byla už zavřená, a tak se vydal zpět domů," popsal policista sled událostí.

Policie žádnou žalobu nevznesla. "Jsou mu přece čtyři roky a rodiče v noci spali," řekl komisař. Podle něj manévry při řízení dítě odkoukalo v minulosti od matky, která mu je ukazovala, zatímco jí chlapec seděl na klíně.

Reklama

Související témata:

Související články

Pes zamkl řidičce nastartované auto

Do svízelné situace se dostala v Karlových Varech řidička, které pes uzamkl nastartované auto. Čtyřnohý cestující využil krátké chvilky, kdy žena vozidlo...

Výběr článků

Načítám