Hlavní obsah

Členka královské rodiny před finálem stírala krev ze sedačky

Finále fotbalového Mistrovství Evropy si kromě prince Williama s rodinou nenechali ujít ani další členové královské rodiny. Jeho sestřenice, Zara Tindallová, ovšem neseděla ve VIP lóži, a tak byla přímým svědkem nepokojů na tribunách. Rvačku dvou fanoušků musel uklidnit až její manžel, bývalý ragbista.

Foto: Profimedia.cz

Zara a Mike Tindallovi na tenisovém utkání wimbledonského turnaje 7. července.

Článek

Napětí před finálovým zápasem doprovázené násilnostmi fanoušků, kteří se chtěli dostat dovnitř stadionu bez lístků, se přeneslo i na tribuny, zejména na ty části, které byly pořádně zaplněné. V těchto místech seděli i Zara Tindallová, dcera princezny Anny a vnučka královny Alžběty II., se svým manželem Mikem.

Krátce před zahájením zápasu se nedaleko od nich strhla rvačka, při které jeden z fanoušků rozbil druhému nos. Mike Tindall, bývalý profesionální ragbista a mistr světa z roku 2003, nečekal, až přiběhne pořadatelská služba, a vydal se sám oba výtržníky zkrotit.

„Postavil se mezi ně a roztrhl je dřív, než se k nim stačili dostat pořadatelé. Byl tam (na tribunách – pozn. redakce) absolutní chaos. Štěstí, že tam byl Mike,“ uvedl pro britský deník jeden ze svědků celé události.

Anglická ostuda. Finále fotbalového Eura ve Wembley provázelo násilí

Evropa

Krev z rozbitého nosu se však dostala i na sedačky blízko královského páru, a tak vnučka britské královny musela vytáhnout kapesníky a krev ze sedaček setřít. Incident však pár ani v nejmenším nerozhodil. Zara s Mikem usilovně fandili, a i když museli zkousnout bolestivou prohru hrdého Albionu, ocenili po zápase anglický tým a jeho mimořádný výkon na celém turnaji.

„Jsem velmi pyšný na anglický fotbal. Dnes to nevyšlo podle anglických představ, ale tahle parta hráčů udělala obrovský krok vpřed a myslím, že na nadcházejících turnajích s námi budou muset počítat. Dobrá práce, chlapi,“ složil Tindall poklonu poraženým fotbalistům.

Reklama

Výběr článků

Načítám