Hlavní obsah

Čistírna je kvůli kalhotám žalována o 135 miliónů Kč

Novinky, Famous

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

WASHINGTON

Zaměstnanci čistírny Custom Cleaners ve Washingtonu si příště dobře rozmyslí, jestli někomu ještě jednou ztratí kalhoty. Podařilo se jim to u jednoho washingtonského soudce, který následně čistírnu zažaloval v přepočtu o 135 miliónů korun. Za pouhé dvoje ztracené kalhoty, za jejichž vyčištění by zaplatil kolem dvou set korun. Roy Pearson se o náhradu škody soudí už dva roky.

Článek

Právníci společnosti mu nabídli jako kompenzaci zhruba čtvrt miliónu korun, pokud soud ukončí. Jenže poškozený muž se domáhá zmíněných 135 miliónů.

Pearson, který pracuje jako soudce ve Washingtonu, požaduje tolik peněz proto, že případem a vlastním zastupováním strávil více než tisíc hodin času. Navíc ho to stálo nemálo "psychických sil, nepohodlí a peněz". A protože nemá automobil, musí si teď půjčovat vůz v půjčovně, aby si mohl dojet vyčistit oděvy o blok dál.

Právník majitelů čistírny Ki, Jin a Soo Chungových, Chris Manning, novinářům řekl: "Mí klienti jsou případem již nyní neuvěřitelně poškozeni. Soud je stojí v řádech desítek tisíc dolarů. Navíc má žalující v jejich čistírně stále několik kusů šatů."

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám