Hlavní obsah

Číšníci s podnosy soutěžili v ulicích Bratislavy

Novinky, Ivan Vilček (Bratislava)
BRATISLAVA

Náhodný návštěvník slovenského hlavního města si mohl dnes myslet, že se v jeho ulicích natáčí druhý díl úspěšné české komedie Vrchní prchni. Ulicemi města totiž běželi číšníci, kteří soutěžili o titul "Nejrychlejší obsluha Bratislavy". Při štafetovém běhu dvojic byl kolíkem podnos s pivem a kávou.

Foto: Petr Hejna

John Bok a Milan Kozelka

Článek

Organizátoři nezakrývali, že je film Vrchní prchni inspiroval, protože součástí ceny pro vítěze byla také triumfální jízda centrem města na známém plátěném autíčku Velorex.

Soutěžící museli absolvovat asi kilometrový běh historickým centrem s podnosem v ruce. Podle pravidel měl zvítězit ten, kdo doběhne do cíle v nejlepším čase a udrží hladinu piva i kávy nad ryskou. "To se však nikomu nepodařilo, a tak rozhodoval čas," řekla Daniela Danihelová jedna z organizátorek.

Zákeřní turisté a úzké uličky

Vítězem se stali z celkem třinácti dvojic číšníci Maroš Knoško a Adam Maruška. Za nejtěžší označili vyhýbání se turistům v úzkých uličkách historického centra.

Jasného vítěze měla hned od začátku kategorie dívčích dvojic. Soutěže se totiž zúčastnily pouze Ivana Trnková a Ľuba Baránková a obě šťastně doběhly do cíle.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám