Hlavní obsah

Cirkusoví tygři žili 15 let v opuštěném vagonu, nyní je konečně čeká přesun

Lepší osud konečně čeká bengálské tygry, kteří 15 let žili ve speciálně upraveném železničním voze v argentinském městě San Luis, kde je zanechali jejich majitelé provozující cirkus. Kočkovité šelmy, které se od té doby spářily a přivedly na svět dva potomky, budou díky ochráncům zvířat brzy převezeny do centra pro divoká zvířata v Jihoafrické republice.

BEZ KOMERNTÁŘE: Cirkusoví tygři žili 15 let v opuštěném vagonuVideo: FOUR PAWS INTERNATIONAL HANDOUT , AP

 
Článek

Záchrany čtveřice tygrů se ujala mezinárodní organizace Four Paws, která dlouhodobě usiluje o kvalitní životní podmínky zvířat. Převoz do Jihoafrické republiky by dle jejich informací měl být otázkou následujících týdnů.

Zvířata dosud krmil místní farmář, kterého provozovatelé cirkusu v roce 2007 požádali, aby se o ně dočasně postaral. Nikdy se na místo už ale nevrátili.

Tygři tak 15 let strávili v nuzných podmínkách, v kleci o rozloze 75 metrů čtverečních, bez kvalitní péče a lékařského dohledu. Zvířata se v průběhu let spářila a přivedla na svět dva potomky, kterým je nyní 10 let.

Aktuálně se však konečně mohou těšit na nový domov, který najdou v centru pro divoká zvířata Lions Rock Big Cat Sanctuary v Jihoafrické republice, jež se pyšní celkovou rozlohou 12 kilometrů čtverečních.

„Představte si, jaký to pro ně bude pocit dotknout se opět země, trávy a mít kolem sebe prostor. Zažít byť jen jediný den svobody je dle mého názoru lepší, než žít celý život ve vězení,“ řekl agentuře Reuters Amir Khalil, veterinář, který dohlíží na přesun zvířat.

Reklama

Výběr článků

Načítám