Hlavní obsah

Cirkusáci v Kutné Hoře myli slonici v automyčce

Kutná Hora

Slonici jménem Baby Aurelia se rozhodli její majitelé z cirkusu v Kutné Hoře umýt v automyčce, informovala ve čtvrtek televize Prima. Videozáběry zvířete pokrytého pěnou způsobily na internetu vyvolaly rozhořčení lidí, kterým vadilo, že by slon měl být umýván saponáty používanými k mytí aut. Inspekce veterinářů ale nezjistila, že by měla Baby Aurelia jakékoli potíže.

Cirkusáci myli slonici v automyčceVideo: Prima FTV

 
Článek

„Náš chovatel nejdřív vyzkoušel na vlastní kůži, jestli není šampon dráždivý, a když po několika minutách viděl, že mu šampon nic neudělal, tak neviděl důvod, proč by se slon nemohl vykoupat v místní myčce,“ řekl Primě manažer cirkusu Matěj Břešťák.

„Speciální šampon na slony bohužel neexistuje. Takže používáme všechno. Důležité je, že slon je čistý,“ řekl Primě chovatel slonice Mike Gertner.

Mluvčí Státní veterinární správy ČR Petr Vorlíček televizi řekl, že podle inspekce slonice netrpí žádnými potížemi. „Naši inspektoři na místě nezjistili, že by slon měl nějaké problémy například na pokožce nebo v očích, nicméně slona bude nadále veterinární správa sledovat,“ řekl Vorlíček.

Reklama

Výběr článků

Načítám