Hlavní obsah

Čínský sběrač oříšků uvázl na dva dny v uvolněném balonu, uletěl 300 kilometrů

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Chej-lung-ťiang, Čína

Čínský sběrač s příjmením Hu uvázl na dva dny ve vodíkovém balonu, který s kolegou používali ke sběru ořechů v korunách stromů. Balon se nešťastnou náhodou odvázal a odnesl muže více než 300 kilometrů od jeho pracoviště, kolegovi se povedlo seskočit na zem. Po dvou dnech Hu balon díky spojení se záchranáři pomalu vyfoukl a bezpečně přistál.

BEZ KOMENTÁŘE: Čínský sběrač ořechů přežil 300kilometrovou cestu v uniklém vodíkovém balonuVideo: Newsflare, AP

 
Článek

Minulou neděli prováděl muž s příjmením Hu se svým kolegou sběr piniových ořechů v lesním parku v provincii Chej-lung-ťiang. Sběrači používali pro dosažení ořechů v korunách stromů vodíkový balon. Nešťastnou náhodou se ze stromů odvázal a vyletěl k nebi. Zatímco Huův kolega stačil seskočit na zem, on sám takové štěstí neměl.

Podle čínské státní televize CCTV, která zprávu přinesla, Hu ve volně letícím balonu uvázl na dva dny. Za tu dobu se od svého pracoviště vzdálil na více než 300 kilometrů.

Kolega upozornil záchranáře a začalo pátrání. Podařilo se jim s Huem navázat kontakt hned následující ráno po nehodě. Muž od nich dostal instrukce k tomu, jak vodíkový balon pomalu vypouštět, aby mohl bezpečně přistát. Nakonec byl úspěšný a s balonem po dalším dni dosedl v okrese Fangzheng na západě provincie Chej-lung-ťiang nedaleko hranic s Ruskem.

Indický youtuber přivázal na psa balonky a pustil ho do vzduchu

Koktejl

Po dvou dnech a 300 kilometrech strávených ve vzduchu Hua konečně dostali do péče záchranáři. Kromě pochroumaných zad – zřejmě kvůli tomu, že v balonu musel celou dobu stát – byl podle nich v dobré kondici.

Incident ve čtvrtek potvrdil zástupce lesní správy a dodal, že 40letý Hu se nyní ze své netradiční cesty zotavuje v nemocnici. Informoval o tom britský deník The Guardian.

Reklama

Výběr článků

Načítám