Hlavní obsah

Číňanku bolelo v krku. U hlasivek jí našli osmicentimetrovou pijavici

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Lékaři v nemocnici ve městě Wen-šan nacházejícím se v provincii Jün-nan na jihu Čínské lidové republiky řešili zvláštní případ. Přišla k nim žena, která si stěžovala na bolest v krku. To, co v její dýchací trubici objevili, se jen tak nevidí. Měla tam osmicentimetrovou pijavici, jejíž vyndání nebylo nic jednoduchého.

Číňanka si stěžovala na bolest v krku, v dýchací trubici měla osmicentimetrovou pijaviciVideo: AP

 
Článek

Šedesátiletá Číňanka Wej přišla do nemocnice ve Wen-šanu 17. září s tím, že ji bolí v krku. Stěžovala si také na to, že už 14 dní vykašlává krev. Lékaři se ji tedy rozhodli poslat na tomografii a dočkali se pořádného překvapení.

Ukázalo se, že v jejím krku žije pijavice, která měří osm centimetrů. Parazit se usadil poblíž hlasivek postižené ženy. Vzhledem k tomu, jak pevně byla pijavice přisátá, nečekala lékaře jednoduchá operace.

Nakonec se lékařům podařilo parazita vyjmout. Jak se později ukázalo, předtím, než Wej začalo bolet v krku, pracovala v horách, kde se napila nefiltrované vody z horského pramene. Pro čínské lékaře takový případ není zas až tak unikátní, i když velikost pijavice byla tentokrát úctyhodná. Příčinou je téměř vždy právě pití nefiltrované vody.

Australanka měla deprese a zapomínala. Z mozku jí vyoperovali živou osmicentimetrovou hlístici

Koktejl

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám