Hlavní obsah

Číňanka žije s šestadvaceti jehlami v těle

Novinky, Famous

Devětadvacetiletá Číňanka žila odmalička s šestadvaceti jehlami v těle. Ty jí podle lékařů zřejmě do těla nabodali prarodiče, aby zemřela. V Číně, kde mohou mít rodiče většinou jen jedno dítě, má chlapec větší hodnotu. Luo Cuifen žila s ocelovými zabijáky v poměrně velkém souladu, ačkoli jí jehly putovaly tělem a probodly řadu životně důležitých orgánů.

Článek

K lékaři přišla mladá žena až ve chvíli, kdy začala močit krev. Rentgen odhalil, že má ledvinu probodnutou jehlou. A že má v těle dalších šestadvacet ocelových předmětů. Lékaři se připravují na operaci, při níž se jí pokusí vyjmout z těla maximum jehel. Ale mnohé se zabodly do plic, jater, močového měchýře, střev a ledvin, což způsobí velké komplikace.

Další jehly jsou v hlavě, krku a rameni. Některé jsou nebezpečně blízko důležitých tepen. Jehla zabodnutá v mozku se rozpadla na tři části.

"Obviněni jsou babička a děda, protože oni chtěli chlapce, ale protože jsou oba mrtví, nelze to prokázat," cituje tisk z provincie Yunnan.

Podle Luové jí dvě jehly z těla odstranili lékaři již v dětství. Ale protože pak neměla žádné zdravotní komplikace, doktorům se vyhýbala.

Její operaci bude přihlížet tým šestnácti lékařů. Někteří přiletí až z daleké Kanady. "Odebrání těch jehel bude jako hledání jehel v oceánu. Ale pokud bychom neoperovali, její život by byl v ohrožení," tvrdí ošetřující lékař.

Reklama

Související témata:

Související články

Číňan žil se třemi jehlami v hlavě

Čínští lékaři úspěšně odstranili z mozkové části v lebce pacienta tři jehly na šití, s nimiž muž žil přibližně devětadvacet let. Informaci přinesl internetový...

Výběr článků

Načítám