Hlavní obsah

Číňan si na oční víčka zavěšuje kýble s vodou

Novinky, Dagmar Plecháčová

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Kuej-jang

Číňan Kuang-che Jang je přesvědčen, že umí předvést největší množství nejrůznějších bizarních a kaskadérských kousků na světě. S neobvyklým požadavkem se tak nyní snaží prorazit i do Guinnessovy knihy, rád by se totiž stal držitelem rekordu s názvem "nejvšestrannější umělec".

Foto: Profimedia.cz

Kuang-che Jang při jedné ze svých show

Článek

Spektrum jeho dovedností je široké, Jang umí stát na hrotech nožů, pod nimiž jsou umístěny rozsvícené žárovky, za oční víčka si zavěšuje kýble s vodou, pomocí očních víček i táhne automobil, a tak dále.

Foto: Profimedia.cz

Kuang-che Jang

Foto: Profimedia.cz

Kuang-che Jang

V poslední době umělec nejvíce šokuje publikum představením, kdy nechá prolézat hada svými sliznicemi, takže jedna polovina hadova těla Jangovi kouká z nosu a druhá z úst.

Lidem se tají dech i při pohledu na vozík plný lidí, který Číňan táhne za čepel nože přitisknutou ke krku. Podobných neobvyklých kousků ale prý zvládá celkově třicet.

Foto: Profimedia.cz

Kuang-che Jang

Foto: Profimedia.cz

Kuang-che Jang

Sedmatřicetiletý Jang z provincie Kuej-čou na jihozápadě Číny do svých vystoupení zakomponoval i svou dvaadvacetiletou přítelkyni Wang Mei. S tou prý předvádí především fakírskou show. Jestli je Jang ovšem opravdu nejvšestrannějším umělcem, bude velice těžké zjistit, jelikož počet dovedností a například i jejich náročnost se nedá snadno poměřit.

Reklama

Výběr článků

Načítám