Hlavní obsah

Číňan sestrojil auto poháněné větrem, jezdí až 140km/h

Novinky, Jakub Kynčl

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Peking

Inovacím se meze nekladou. Se zajímavým pokrokovým vynálezem přišel čínský farmář Tchang Čeng-Pching, který zkonstruoval speciální automobil poháněný mimo jiné i větrnou energií. Kuriózní je, že toto vozidlo může jet rychlostí až 140 km/h.

Foto: Isifa

Tchang Čeng-Pching ve svém vozidle.

Článek

Tchang Čeng-Pching z Pekingu strávil celkem tři měsíce vytvářením bizarně vypadajícího stroje, který je metr vysoký a tři metry dlouhý. Auto sice funguje na baterie, ale má v sobě také elektrické generátory a také speciální "větrák" na přední straně vozidla společně se solárními "křídly", aby mělo více alternativních pohonů.

Číňan tvrdí, že je motor jeho automobilu výkonnější než ty, které používají běžná elektrovozidla. Díky alternativním pohonům také auto vydrží jezdit delší dobu než čistě elektrické protějšky. Dvě sady generátorů a baterií se při jízdě totiž střídají.

"Větrák a křídla poskytují přídavnou energii, když je automobil v pohybu. Baterie musím dobíjet jednou za dva až tři dny," dodal Čeng-Pching.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám